Share

Op vrijdag 31 januari 2020 was het na een lange stop opnieuw tijd voor een volledige speeldag in de Belgische Super League. Het was uitkijken of Club Brugge, dat het langst zonder competitief voetbal bleef, zijn stunt van eerder dit seizoen nu op bezoek bij KAA Gent Ladies zou kunnen herhalen.

Dat gebeurde niet maar het vrouwelijk blauw-zwart van Leo Van der Elst was wel heel dicht bij een eerste gelijkspel op bezoek bij de vrouwelijke Buffalo’s die het uiteindelijk na een succesvol omgezette strafschop van Marie Minnaert de 3 puntjes toch nog thuis hielden. In het eerste kwartier hadden Shari Van Belle (KAA Gent Ladies) en Elle Decorte (Club Brugge) gescoord en daar bleef het bij tot kort voor het einde van de wedstrijd en de strafschop die uiteindelijk de wedstrijd besliste.

In de andere twee duels noteerden we uitoverwinningen voor titelverdediger, leider en inmiddels ook bekerfinalist RSC Anderlecht (0-2 op bezoek bij OH Leuven) en voor hun tegenstander in de Belgische bekerfinale 2020 Standard (0-1 uit bij KRC Genk Ladies).

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 14de speeldag in de Super League:

OH Leuven – RSC Anderlecht 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 32′ Stefania Vatafu 0-1 op strafschop, 78′ Sarah Wijnants 0-2

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KRC Genk Ladies – Standard 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 48′ Lisa Petry 0-1.

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

Sportbeat TV

KAA Gent Ladies – Club Brugge 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 8′ Shari Van Belle 1-0, 14′ Elle Decorte 1-1, 86′ Marie Minnaert 2-1 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met dank aan Sportbeat TV:

Sportbeat TV

De stand na 14 speeldagen is:

1. RSC Anderlecht 14-40 (40-6);

2. Standard 14-27 (30-14);

3. KAA Gent Ladies 14-25 (30-21);

4. KRC Genk Ladies 14-17 (26-22);

5. Club Brugge 14-13 (15-35);

6. OH Leuven 14-1 (7-50);

TOPSCORERS:

10 doelpunten:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers van Standard is met 10 goals nog altijd alleen topschutter in de competitie 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

7 doelpunten:

Noémie Gelders (Standard), Charlotte Laridon (Club Brugge), Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

6 doelpunten:

Jassina Blom (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

5 doelpunten:

Laura Rus (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht);

4 doelpunten:

Niemand;

3 doelpunten:

Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Zenia Mertens (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard), Nina Stapelfeldt (KAA Gent Ladies), Lisa Petry (Standard);

2 doelpunten:

Noa Corbeels (OH Leuven), Nikki Janssen (KRC Genk Ladies), Eleen Kimps (KRC Genk Ladies), Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Chelsey Vanhooren (Club Brugge), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Merel Bormans (Standard), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);

1 doelpunt:

Valentine Hannecart (OH Leuven), Amélie Verbeke (Club Brugge), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Talitha De Groote (Club Brugge), Jana Coryn (RSC Anderlecht), Zoe Van Eynde (Standard), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Gwyneth Vanaenrode (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Debbie Decoene (Club Brugge), Justien Odeurs (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (Club Brugge), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (OH Leuven), Elle Decorte (Club Brugge).

Owngoal:

Jolien Van Doren (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor Club Brugge tegen OH Leuven), Noa Corbeels (voor RSC Anderlecht tegen OH Leuven), Hannelore Van Poppel (voor KRC Genk Ladies tegen OH Leuven), Sari Kees (voor RSC Anderlecht tegen KRC Genk Ladies), Lauren Huys (voor KAA Gent Ladies tegen KRC Genk Ladies).

***Dit is het programma voor de 15de speeldag op vrijdag 7 februari 2020 om 20 uur:

Standard – OH Leuven;

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;

Club Brugge – KRC Genk Ladies (zaterdag 08/02/2020 om 14u);

Voor de tussenstanden van de wedstrijden in de Super League 2019-20:

https://www.futbol24.com/national/Belgium/Women-Superleague/2019-2020/fixtures/

***Dit is het programma voor de 16de speeldag op vrijdag 21 februari 2020:

Standard – KAA Gent Ladies;

RSC Anderlecht – Club Brugge;

OH Leuven – KRC Genk Ladies;

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share