Share

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari 2020 stonden er volledige speeldagen op het programma in alle nationale reeksen. In de Super League waren ze aan de 16de speeldag toe, in de eerste klasse stond wedstrijddag 20 op het programma en ook in de tweede klasse werd er gespeeld en dit in het kader van de 18de speeldag! U krijgt hieronder een overzicht met alle uitslagen.

De vrouwelijke Rouches! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Super League – 16de speeldag:

Standard – KAA Gent Ladies 3-1;

Bekijk de beelden van dit duel dankzij:

Sportbeat TV

en via:

RTC TV

RSC Anderlecht – Club Brugge 1-0;

Bekijk de hoogtepunten van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

OH Leuven – KRC Genk Ladies 1-3;

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd dankzij:

Sportbeat TV

RSC Anderlecht heeft als leider inmiddels 44 punten uit 16 wedstrijden. Standard is de eerste achtervolger met 33 punten dus op 11 punten van de regerende landskampioen, KAA Gent Ladies staat derde met 26 punten uit 16 duels. KRC Genk Ladies krijgt de vrouwelijke Buffalo’s opnieuw in het vizier met nu 23 punten, Club Brugge blijft op 13 punten hangen terwijl OH Leuven met 1 punt nog altijd op zoek is naar een eerste overwinning in deze competitie.

***1ste klasse – 20ste speeldag:

KSK Voorwaarts Zwevezele – KAA Gent Ladies B 1-1;

SC E. Aalst – Kontich 3-0;

VC Moldavo – SV Zulte Waregem 0-1;

Massenhoven – OH Leuven B 1-2;

Het beloftenteam van OH Leuven na de overwinning op bezoek bij Massenhoven! Foto – (c) OH Leuven / JJ

KRC Genk Ladies B – USGTH Ladies 2-4;

Standard B – DVC Eva’s Tienen 0-1;

KV Mechelen – FW Diksmuide Merkem 3-4;

FWS Woluwe bye;

SC Eendracht Aalst is nu leider met 51 punten uit 19 wedstrijden. FWS Woluwe, dat niet in actie kwam, blijft op 41 punten uit 18 duels staan. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 37 punten uit 19 wedstrijden en VC Moldavo is vierde met 34 punten uit 19 duels. Onderaan klom USGTH Ladies omhoog naar de 11de plaats met nu 20 punten uit 18 wedstrijden. Het beloftenteam van KRC Genk Ladies heeft 20 punten uit 19 duels. Massenhoven staat 13de met 16 punten uit 19 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele pakte een belangrijk punt en heeft nu als 14de 14 punten uit 18 duels. KV Mechelen wordt opnieuw 15de en laatste met 14 punten uit 19 wedstrijden.

***2de klasse A – 18de speeldag:

Dames VK Egem – Club Brugge B 0-0;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier (Club Brugge):

ASC Havinnes – KAA Gent Ladies C 0-7;

Wuustwezel – USGTH Ladies B 6-1;

SW Ladies Harelbeke – FWS Woluwe B 1-1;

KSV Sottegem – Olsa Brakel 2-2;

RSC Anderlecht B – Bosdam Beveren 0-0;

Bosdam Beveren bijzonder tevreden met het gelijkspel op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht, de leider in de 2de klasse A! Foto – (c) Bosdam Beveren

Svelta Melsele – SV Zulte Waregem B 5-0;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht blijft ondanks het puntenverlies leider met 47 punten uit 18 duels. Wuustwezel is opnieuw alleen tweede met nu 37 punten uit 18 wedstrijden. Dames VK Egem staat derde met 36 punten, Bosdam Beveren vierde met 35 punten. Onderaan blijft het beloftenteam van Club Brugge 10de met 23 punten uit 18 duels. Olsa Brakel blijft ondanks het gelijkspel in de derby op bezoek bij KSV Sottegem elfde met nu 22 punten uit 18 wedstrijden. Het beloftenteam van USGTH Ladies is 12de met 10 punten uit 18 wedstrijden. SW Ladies Harelbeke dat een punt pakte tegen het beloftenteam van FWS Woluwe blijft 13de maar nu met 6 punten uit 18 duels. ASC Havinnes sluit de rij met 4 punten uit 18 wedstrijden.

***2de klasse B – 18de speeldag:

KSK Heist – RFC de Liège 1-2;

RFC de Liège, de leider bleef ook op bezoek bij KSK Heist, overeind! Foto – (c) RFC de Liège / PS

VVC Brasschaat – RFC Perwez 5-0 forfait;

KV Mechelen B – Sibret 1-4;

RUS Loyers – ASE de Chastre 4-3;

FC Irlande Auderghem – Eendracht Louwel 3-0;

KHO Wolvertem Merchtem – Standard C 1-0;

KHO Wolvertem Merchtem haalde het op zaterdagavond thuis tegen Standard C met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Juna Van Moer in de 62ste minuut! Foto – (c) KHO Wolvertem Merchtem

KVC Westerlo Ladies bye;

RFC de Liège blijft leider en ongeslagen met 42 punten uit 16 duels. ASE de Chastre volgt na het verlies op Loyers als tweede met 36 punten. Standard C is derde met 31 punten uit 16 duels, VVC Brasschaat heeft ook 31 punten maar uit 17 wedstrijden. KHO Wolvertem Merchtem is na de winst thuis tegen het derde team van Standard 9de met 22 punten uit 16 wedstrijden. RUS Loyers heeft als 10de ook 22 punten maar uit 17 duels. Eendracht Louwel is 11de met 11 punten uit 17 wedstrijden, het beloftenteam van KV Mechelen 12de met 7 punten uit 17 duels en RFC Perwez haalde als 13de en laatste slechts 6 punten uit 17 wedstrijden.

***Belgische Gouden Schoenen bleven op de bank!

Noch Tessa Wullaert noch Janice Cayman kwamen dit weekend in actie bij de topwedstrijden van hun club. Drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert bleef de volledige wedstrijd op de bank bij Manchester City tegen Chelsea en ook Janice Cayman, de winnars van de tweede editie van de Gouden Schoen, mocht alleen maar vanuit de dugout toekijken. Zelfs als Belgische topper heb je dus in het buitenland geen enkele garantie op wedstrijdminuten!

Foto – (c) Manchester City

Het duel tussen Manchester City, vorig jaar nog bekerwinnaar, en Chelsea, ondanks het punt achterstand de virtuele leider want een wedstrijd minder gespeeld, werd een doelpuntenrijke topaffiche waarin maar liefst 6 goals vielen en er na het eindsignaal een 3-3-eindstand op het scorebord stond. Ellen White bracht de thuisploeg na 22 minuten op voorsprong op aangeven van de Canadese Janine Beckie (1-0) maar via een schot van So-Yun Ji (39ste minuut) stond het halfweg na een bal die licht afweek op het hoofd van Demi Stokes gelijk 1-1. Op het uur bracht Georgia Stanway met het 2000ste doelpunt uit de geschiedenis van de FA WSL de City Women opnieuw op voorsprong (2-1).

De jonge beloftevolle international Georgia Stanway lukte het 2000ste doelpunt uit de geschiedenis van de FA WSL maar daarna zag ze ook nog een strafschop gestopt worden door Ann-Katrin Berger! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De thuisploeg leek op weg naar winst maar via een kopbal van dichtbij van de Zweedse Magdalena Eriksson werd het eerst 2-2 (68ste minuut) waarna Georgia Stanway (City) een strafschop voor een fout van Sophie Ingle op Caroline Weir gestopt zag door Ann-Katrin Berger, de Duitse doelvrouw van Chelsea (70ste minuut). Vier minuten later zette Bethany England de bezoekers dan zelfs op voorsprong met een magistrale knal vanop afstand (2-3, 74ste minuut) maar Lauren Hemp bezorgde Manchester City uiteindelijk op aangeven van Caroline Weir toch nog een gelijkspel (3-3, 76ste minuut).

Lauren Hemp, hier met Tessa Wullaert na afloop van een duel op bezoek bij Arsenal, lukte de gelijkmaker voor Manchester City thuis tegen Chelsea! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het slot moest Ellie Roebuck, de doelvrouw van Manchester City, nog gewisseld worden met vermoedelijk een zware enkelblessure. Manchester City blijft na deze puntendeling leider met nu 40 punten uit 16 duels. Dat is er ééntje meer dan Chelsea, dat dus wel nog een wedstrijd te goed heeft, en vier meer dan Arsenal, dat dit weekend niet in actie kwam, en ook een wedstrijd minder speelde dan het team van Belgian Red Flame Tessa Wullaert.

Bekijk de goals uit dit duel via:

Fb Manchester City

Lees meer over Manchester City – Chelsea via:

BBC Sport

en via:

The Guardian

De Engelse Nikita Parris (ex-Manchester City), hier met Anouk Dekker, lukte 2 goals in Lyon – Montpellier! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Ook Janice Cayman, de winnares van de tweede Gouden Schoen, bleef bij Olympique Lyonnais tegen haar ex-club Montpellier 90 minuten op de bank. Olympique Lyonnais won op het Groupama Training Center voor 1.328 toeschouwers met 5-0 dankzij doelpunten van Amandine Henry (1-0, 1ste minuut), Amel Majri (2-0, 51ste minuut), een dubbel van Nikita Parris (3-0, 58ste en 4-0, 60ste minuut) en een goal in de toegevoegde tijd van Duits international Dzsenifer Marozsan (5-0, 90ste + 4′ minuut). Olympique Lyonnais is na 16 duels leider met 44 punten. PSG, de eerste achtervolger op 3 punten van Lyon, won uit bij Guingamp met 1-4.

Lees meer over Olympique Lyonnais – Montpellier via:

Website Olympique Lyonnais

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 
Share