Share

Belgian Red Flame en éénmalig Gouden Schoen Janice Cayman stond vorige vrijdag 11 september 2020 voor het tweede jaar op rij aan de aftrap voor haar club Olympique Lyonnais op bezoek bij Stade de Reims. Vorig jaar op zaterdag 7 september 2019 trapte ze in het Stade August Delaune op de lat, dit seizoen lukte ze haar allereerste competitiedoelpunt voor de zevenvoudige UWCL-winnaar.

Janice Cayman heeft na een doelpunt in de Franse beker nu ook gescoord in de competitie voor Olympique Lyonnais! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Janice Cayman begon op vrijdagavond 11 september 2020 in het Stade Auguste Delaune van Reims voor 1.500 toeschouwers op de rechtsachter de plaats waar normaal gezien Lucy Bronze uitkwam. Maar de Engelse international verliet de club voor een nieuw avontuur bij Manchester City en dus mocht Janice, die daar ook al speelde toen ze nog voor Juvisy uitkwam, deze positie vanaf de aftrap waarnemen. Na 47 minuten wedstrijd, in het begin van de tweede helft, kreeg Janice Cayman de bal op de rechterflank aangespeeld van Amel Majri. De Belgian Red Flame stak de bal door naar Delphine Cascarino, die met een hakje Janice in een mooie schietpositie bracht. Janice twijfelde niet en haalde met links uit in de korte hoek. Phallon Tullis-Joyce, de Amerikaanse doelvrouw van Stade de Reims Féminin, was geklopt en zo stond het na 47 minuten wedstrijd 0-3 wat ook de eindstand werd.

Foto – (c) Olympique Lyonnais

Eerder had Nikita Parris met het hoofd Lyon op voorsprong gebracht na een voorzet van Dzsenifer Marozsan op voorsprong gebracht (0-1, 9de minuut) en kort voor de rust kopte de Oekraïense Darya Kravets een voorzet van Amel Majri ongewild in eigen doel (0-2, 45ste minuut). Kort voor het uur trapte Amel Majri nog een strafschop over doel (58ste minuut) en in de toegevoegde tijd kreeg de ingevallen Selma Bacha van Olympique Lyonnais nog een rode kaart van scheidsrechter Justine Catania voor bijzonder wild inkomen op Melissa Herrera (90ste + 4′ minuut).

Bekijk alle doelpunten van de 2de speeldag in Frankrijk (met dat van Janice Cayman na 1 minuut en 7 sekonden) dankzij Canal + / FFF TV:

Na 2 speeldagen in de Franse D1 Arkema staat Olympique Lyonnais al alleen aan de leiding met een 6 op 6. PSG, dat niet verder kwam dan 0-0 op bezoek bij Bordeaux, volgt op 2 punten samen met Fleury en Montpellier. Bordeaux staat 9de met 2 punten, Stade de Reims 10de met 1 punt terwijl Guingamp en Issy nog niets haalden in 2 wedstrijden.

Lees over Stade de Reims – Olympique Lyonnais van zaterdag 7 september 2019 toen Janice Cayman haar debuut maakte voor Olympique Lyonnais via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share