Share

Sporting de Charleroi is na 7 speeldagen de verrassende leider in de Jupiler Pro League. Ali Gholizadeh is bij de Carolo’s een van de smaakmakers bij het begin van de competitie en dat is ook Sport Foot en Sport Voetbal Magazine niet ontgaan. Deze week staat de Iraanse international op de cover van het franstalige sportweekblad en daar spreekt hij ook over het pas opgerichte vrouwenvoetbalteam van de club.

Yasaman Farmani aan de bal voor Sporting de Charleroi tijdens haar invalbeurt op de 2de speeldag tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Hij noemt zichzelf in het artikel van Martin Grimberghs de eerste fan van de vrouwelijke Zebra’s en hij probeert hun wedstrijden zoveel mogelijk te gaan zien. Uiteraard omdat zijn echtgenote Yasaman Farmani deel uitmaakt van dat vrouwenteam. In het artikel zegt hij dat ze zich ging voorstellen toen ze vernam dat er een vrouwenteam zou worden opgericht en dat de testen waaraan ze meedeed goed verliepen. Yasaman Farmani is inderdaad een creatieve middenvelder met voetbalinzicht en een goede traptechniek, ze gaf de assist bij de gelijkmaker in de thuiswedstrijd tegen FWS Woluwe (1-1) en ze heeft maar liefst 44.922 volgers op Instagram!

Bekijk een interview met Yasaman Farmani tijdens de voorbereiding op het seizoen dankzij Vrouwenteam TV:

Sporting de Charleroi leed vorige week een onverwachte nederlaag in de zestiende finales van de Beker van België tegen eersteklasser VC Moldavo (2-4) en nu vrijdag 2 oktober 2020 om 20 uur komt met RSC Anderlecht de regerende landskampioen op bezoek bij Sporting de Charleroi op het jeugdcomplex in Marcinelle. Ondanks het kwaliteitsverschil hoopt het team van coach Tiziano Rutilo zich van een betere kant te kunnen laten zien. Nog meegeven dat de mannelijke Zebra’s met Ali Gholizadeh na hun duel in de laatste voorronde van de UEFA Europa League thuis tegen Lech Poznan op donderdagavond 1 oktober 2020 op zondag 4 oktober 2020 om 18u15 in de Waalse derby Standard mogen ontvangen.

Lees meer over Ali Gholizadeh via:

Sportmagazine – Le Vif

En ook nog via:

Sportmagazine – Knack

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:
Share