Share

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 werd de 3de speeldag in de Women’s Scooore Super League afgewerkt. Er vielen twee verrassingen en er waren enkele primeurs. RSC Anderlecht is voor het eerst alleen leider en gaf daarmee de competitie wellicht al een beslissende wending.

Een luchtduel op vrijdagavond in Marcinelle met Kassandra Missipo (RSC Anderlecht) en Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi). Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op vrijdagavond ontving Sporting de Charleroi in de druilerige regen RSC Anderlecht. De vrouwelijke Zebra’s probeerden na de uitschakeling in de Beker van België door eersteklasser VC Moldavo de schade te beperken maar een ruime overwinning van de regerende landskampioen verhinderen zat er niet in. Drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert lukte opnieuw 3 goals en bracht zo haar totaal al op 9 terwijl Jarne Teulings voor het eerst scoorde in de competitie voor haar nieuwe ploeg nadat ze dat ook al in de beker had gedaan. De andere goals kwamen van Sarah Wijnants, Stefania Vatafu en Mariam Abdulai Toloba waardoor het uiteindelijk 0-7 werd.

Imani Prez lukte haar allereerste goal op het hoogste niveau voor KAA Gent Ladies in de thuiswedstrijd tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In KAA Gent Ladies – FWS Woluwe lukte Imani Prez met een bijzonder mooie trap met rechts haar allereerste goal ooit in de Super League en dat op aangeven van de pas ingevallen Lindsey Van Belle (1-0, 62ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s leken op weg naar de derde overwinning op rij maar in de toegevoegde tijd van de wedstrijd kon Marie Bougard, ook met haar allereerste goal op het hoogste niveau, nog gelijkmaken voor de bezoekers (1-1, 90ste minuut). Door de eerste tegengoal in deze competitie was het eerste puntenverlies van KAA Gent Ladies in deze competitie een feit.

De stunt van de 3de speeldag was van FWS Woluwe. De nieuwkomer haalde een onverhoopt gelijkspel op bezoek bij tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdagnamiddag was het jonge KRC Genk Ladies geen partij voor Standard. De meeste speelsters van de bezoekers speelden voor het eerst in een stadion van een profclub terwijl de thuisploeg dat toch al een tijdje gewoon is. Het werd dankzij goals van Noémie Gelders, Davinia Vanmechelen, Sanne Schoenmakers en opnieuw Noémie Gelders op strafschop 4-0!

Silke Sneyers (KRC Genk Ladies) probeert Davinia Vanmechelen (Standard) af te houden tijdens de wedstrijd op Sclessin voor de camera’s van Eleven Sports! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Viel er vrijdagavond een verrassing te noteren in Oostakker dan kwam die er op zaterdag in Brugge waar Club YLA geen afstand wist te nemen van SV Zulte Waregem. Celien Guns trof in het begin van de eerste helft de paal en Ianthe Meersschaert (ex-Club Brugge) hield vervolgens haar netten schoon. Zo bleef het 0-0, de allereerste wedstrijd in deze competitie waar het wel bijzonder spannend bleef maar er toch geen doelpunt te zien was.

Ianthe Meersschaert hield de nul op het bord voor haar club SV Zulte Waregem tegen haar ex-club Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op zondag tenslotte stond de topper onderaan de rangschikking op het programma tussen de twee ploegen die nog geen enkel punt wisten te behalen uit de eerste twee duels. Het werd vooral een spannend duel waarin OHL Women het eerst en vroeg scoorde via Tine Schryvers (1-0) maar Anke Vanhooren maakte kort voor het uur gelijk met de allereerste competitiegoal van SC Eendracht Aalst in de Women’s Scooore Super League (1-1). De bezoekers hadden de winst aan de voet maar ze misten de open kansen. OHL Women scoorde wel nog via Estée Cattoor op aangeven van Hannah Eurlings en het kon zo de eerste driepunter in twee seizoenen laten optekenen!

Estée Cattoor, hier aan de bal met Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies), was de matchwinnaar voor OHL Women dat zo de eerste driepunter afdwong in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Er vielen in totaal 16 goals op deze 3de speeldag en we noteerden geen enkele rode kaart. Die had er kunnen vallen als de VAR op Sclessin aanwezig was geweest om het handspel van doelvrouw Lisa Lichtfus buiten de rechthoek correct in te schatten maar dat technologisch hulpmiddel is in het Belgische vrouwenvoetbal nog lang niet aanwezig.

Lisa Lichtfus, de doelvrouw van Standard, ontsnapte aan de rode kaart op Sclessin in het thuisduel tegen KRC Genk Ladies. Alleen de televisiebeelden registreerden het correct maar de VAR was niet aanwezig! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Vanaf vrijdag 9 oktober 2020 gaat de competitie verder met vier wedstrijden waaronder RSC Anderlecht, de leider, tegen SC Eendracht Aalst Ladies, voorlopig de rode lantaarn, in het Lotto Park. Sporting de Charleroi ontvangt op hetzelfde ogenblik Club YLA in Marcenille, FWS Woluwe speelt thuis tegen Standard en KRC Genk neemt het op tegen OHL Women. Op zaterdag 10 oktober 2020 ontvangt SV Zulte Waregem dan KAA Gent Ladies in het Regenboogstadion voor een ongetwijfeld interessante derby!

Foto – (c) RSCA Women

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag:

Sporting de Charleroi – RSC Anderlecht 0-7 (rust: 0-2);

Doelpunten: 12′ Sarah Wijnants 0-1, 33′ Tessa Wullaert 0-2, 55′ Tessa Wullaert 0-3, 65′ Stefania Vatafu 0-4, 71′ Jarne Teulings 0-5, 78′ Mariam Abdulai Toloba 0-6, 88′ Tessa Wullaert 0-7.

KAA Gent Ladies – FWS Woluwe 1-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 62′ Imani Prez 1-0, 90′ Marie Bougard 1-1.

Standard – KRC Genk Ladies 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 10′ Noémie Gelders 1-0, 27′ Davinia Vanmechelen 2-0, Sanne Schoenmakers 3-0, 90′ Noémie Gelders 4-0 op strafschop.

Luister naar Noémie Gelders (Standard) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) met dank aan Luc Calleeuw:

Luister naar Sylke Calleeuw (Standard) met dank aan Luc Calleeuw:

Club YLA – SV Zulte Waregem 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Vrouwelijk Essevee viert het punt op bezoek bij Club YLA als een overwinning! Het herpakte zich helemaal na de opdoffer thuis tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women – SC Eendracht Aalst Ladies 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 14′ Tine Schryvers 1-0, 59′ Anke Vanhooren 1-1, 85′ Estée Cattoor 2-1.

Luister naar Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Luna Vanzeir (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan nog eens een alle wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de derde speeldag:

RSC Anderlecht 3-9 (20-0);

KAA Gent Ladies 3-7 (7-1);

Club YLA 3-7 (7-2);

Standard 3-6 (10-4);

SV Zulte Waregem 3-4 (2-12);

KRC Genk Ladies 3-3 (5-10);

OHL Women 3-3 (4-10);

FWS Woluwe 3-2 (3-4);

Sporting de Charleroi 3-1 (2-11);

SC Eendracht Aalst 3-0 (1-7);

***De topschutters zijn:

9 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is na 3 speeldagen de topschutter in de Women’s Scooore Super League met 9 goals! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

5 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard)

3 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (Club YLA), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Noémie Gelders (Standard);

2 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Lies Tambeur (FWS Woluwe), Charlotte Laridon (Club YLA), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard), Tine Schryvers (OHL Women);

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Hannah Eurlings (OHL Women), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Marie Bougard (FWS Woluwe), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Estée Cattoor (OHL Women).

***Dit is het programma van de 4de speeldag op vrijdag 9 oktober 2020:

RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies (20u, Lotto Park);

Sporting de Charleroi – Club YLA (20u);

FWS Woluwe – Standard (20u30);

KRC Genk Ladies – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 10 oktober 2020:

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies (om 14u in het Regenboogstadion en rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports);

Lees nog meer over dit duel en hoe U erbij kan zijn via:

Essevee.be

***Dit is het programma van de 5de speeldag op vrijdag 16 oktober 2020:

KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi (20u30);

Op zaterdag 17 oktober 2020:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies (14u);

Standard – SV Zulte Waregem (14u30);

Op zondag 18 oktober 2020:

Club YLA – RSC Anderlecht (14u);

OHL Women – FWS Woluwe (18u);

Op dinsdag 27 oktober 2020 spelen de Belgian Red Flames in de EK-kwalificatie dan in Marijampole uit tegen Litouwen!

Foto’s van alle wedstrijden van de 2de speeldag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share