Share

Op zondag 4 oktober 2020 stond niet alleen de laatste wedstrijd in de Women’s Scooore Super League op het programma aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee. Daar werd eerder in de namiddag ook het laatste duel van de tweede speeldag in de eerste klasse afgewerkt tussen Jong OHL Women en Famkes Westhoek Diksmuide Merkem.

U kan alle doelpunten uit deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Jong OHL Women won dus met 8-1 tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem ondanks het feit dat het al heel vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam toen Céline Leeman de bezoekers op voorsprong bracht (0-1, 4de minuut). Maar nadat verdediger Lisa Coppein met een blessure het veld moest verlatten bij Famkes Westhoek en het team van trainer Pieter-Jan Ghyselen moest herschikt worden sloeg de thuisploeg nog voor de rust terug met een dubbel waaronder een knap eerste doelpunt van captain Jana Janssens (1-1, 35ste minuut en 2-1, 37ste minuut). Na de rust bouwde het team van coach Arno Van Den Abbeel de voorsprong verder uit via Debby Coenraets (3-1, 54ste minuut), Tess Wils (4-1, 56ste minuut) en Jana Janssens (5-1, 70ste minuut). In het slotkwartier scoorde de thuisploeg nog drie keer dankzij een dubbel van Janne Huysmans (6-1, 78ste minuut op strafschop en 7-1, 82ste minuut met een kopbal na een hoekschop van Jana Janssens). Het was tenslotte Jana Janssens, die met haar vierde goal van de namiddag de 8-1-eindcijfers tegen de netten trapte (83ste minuut).

Luister naar Jana Janssens (captain jong OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 10 oktober 2020 gaat Jong OHL Women op de 3de speeldag op bezoek bij KV Mechelen met aftrap om 16u45. FW Diksmuide Merkem ontvangt eerder op die dag USGTH Ladies met aftrap om 16 uur. Op zaterdag 17 oktober 2020 staat er voor FWDM een verre verplaatsing op het programma naar Genk waar het om 15u30 speelt tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Jong OHL Women speelt dan weer op zondag 18 oktober 2020 om 15 uur thuis tegen USGTH Ladies! Op zaterdag 24 oktober 2020 tenslotte ontvangt FW Diksmuide Merkem op de Pluimen VC Moldavo met aftrap om 16 uur terwijl Jong OHL Women op die dag op bezoek gaat bij ASE de Chastre, een nieuwkomer in de eerste klasse, met aftrap om 16u30.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat OHL Women in de tweede wedstrijd aan de Korbeekdamstraat thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies voor het eerst een competitiewedstrijd won in de Super League sinds het seizoen 2018-19!

Share