Share

Landskampioen RSC Anderlecht heeft op dinsdagavond 13 oktober 2020 op het oefencomplex in Neerpede de inhaalwedstrijd thuis tegen SC Eendracht Aalst, vorig seizoen kampioen in eerste klasse, met ruime cijfers gewonnen. Daardoor behield het het maximum van de punten terwijl de bezoekers het ook na 4 speeldagen nog altijd zonder punten moeten stellen.

Jarne Teulings speelde de Aalsterse verdediging (hiet met Lieselot De Kegel) bij momenten van het kastje naar de muur en ze scoorde ook de openingsgoal! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was de bedoeling dat vrouwelijk paars-wit op vrijdagavond 9 oktober 2020 ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen in het Lotto Park zou spelen maar uiteindelijk stak een quarantaine van een aantal speelsters bij de bezoekers daar een stokje voor. RSC Anderlecht verkoos dan maar om op het oefencomplex in Neerpede te voetballen waar niet aan de licentievoorwaarden voldaan werd want daar is geen zittribune en de toeschouwers, die uiteindelijk toch en zelfs gratis mochten komen kijken, hebben daar ook geen enkele vorm van beschutting tegen de regen. Gelukkig stopte het met miezeren eenmaal de wedstrijd begon en het team van Dirk Decoen, ooit nog trainer bij paars-wit, en met verder ook 6 ex-speelsters van de club in de basis hield een kwartier stand tegen de technisch en fysiek sterkere thuisploeg. Tine De Caigny bediende Jarne Teulings en zij trapte de bal enig mooi over Silke Baccarne tegen de netten (1-0, 15de minuut). Het was het begin van een doelpuntenfestival want voor de rust scoorden ook Tessa Wullaert (2-0, 18de minuut) en lukte Tine De Caigny (3-0, 20ste en 4-0, 45ste minuut) een dubbel.

Britt Vanhamel en Laura Deloose stonden in het rijtje om Tessa Wullaert een high five te bezorgen bij alweer een goal in de Women’s Scooore Super League 2020/21! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft bleef SC Eendracht Aalst spelen voor wat het waard was. Het ging niet met zijn allen voor eigen doel liggen maar zelf kon het niet echt veel kansen creëren. Justien Odeurs moest slechts één keer een bal tussen de palen onderscheppen en dat was in de 70ste minuut toen de gretige Daisy Baudewijns met een soort vluchtschot van buiten het strafschopgebied probeerde te scoren. Het stond toen echter al 7-0 na nog twee goals van Tine De Caigny (57ste en 61ste minuut) en tussenin het elfde competitiedoelpunt van Tessa Wullaert (59ste minuut).

Daisy Boudewijns (links) ging bijna achter elke bal die in het bezit was van Anderlecht (hier met Charlotte Tison) en ze lukte ook als enige speelster van Aalst een schot tussen de palen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

RSC Anderlecht ging duidelijk voor de dubbele cijfers maar de jarige en ingevallen Sarah Wijnants stuitte op Silke Baccarne, die zich uiteindelijk toch nog twee keer moest gewonnen geven toen Tine De Caigny haar vijfde en nummer acht van de avond tegen de netten trapte (83ste minuut) en Tessa Wullaert op aangeven van Sarah Wijnants haar derde van de avond en haar 12de van deze competitie rustig mocht binnentikken (86ste minuut). Het bleef bij die 9-0. RSC Anderlecht heeft zo al 29 keer gescoord dit seizoen (eerder al 2-0 tegen Standard, 0-11 op SV Zulte Waregem en 0-7 op Sporting de Charleroi) en het moest nog geen enkel doelpunt toestaan. Spannend zal het zo in elk geval niet worden in de Women’s Scooore Super League of kan Club YLA, dat voorlopig een 10 op 12 lukte, komende zondag 18 oktober 2020 daarbij misschien voor verandering zorgen?

Silke Baccarne, de doelvrouw van SC Eendracht Aalst, moest nu en dan wel eens een kattesprong uithalen om de dubbele cijfers te voorkomen. Dat lukte uiteindelijk ook. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren in Neerpede via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share