Tongeren verzekerde zich op de laatste speeldag in eerste klasse van het behoud terwijl het beloftenteam van RSC Anderlecht een barrage moet afwerken. Marie Minnaert scoorde op deze laatste speeldag nog drie keer voor het beloftenteam van KAA Gent Ladies maar de titel van topschutter ging naar Lucinda Michez van Kontich.

Op vrijdagavond 29 april 2016 al ontving Kontich voor de laatste wedstrijd van het seizoen VC Dames Eendracht Aalst. Kontich nam een blitzstart: Lucinda Michez schilderde al vroeg in de wedstrijd een hoekschop op het hoofd an Daneels voor de openingsgoal (1-0) vooraleer ze zelf de score verdubbelde met een schot vanop 30 meter waardoor ze meteen haar 20ste competitiegoal lukte en zo de titel van topschutter nog wat veiliger stelde (2-0). De wedstrijd was nog geen tien minuten ver. Aalst probeerde dan even maar doelvrouw Huybrechts redde de meubelen. Op slag van rust werd het zelfs 3-0 na een goal van Jolien Lebegge. Na de pauze lukte Jana Van Der Biest snel de 3-1 maar met haar tweede goal van de avond liet Jolien Lebegge er geen twijfel over bestaan welke ploeg dit duel zou winnen (4-1). Jesse Goethals lukte daarna de 4-2 en kort voor tijd zorgde Nina Vindevoghel nog voor de aansluitingstreffer (4-3) maar tot een gelijkspel kwamen de bezoekers die op het uur nog Annelies Van Den Steen zagen uitvallen met een blessure niet meer.

Op bezoek bij Moldavo keek het beloftenteam van RSC Anderlecht al voor halfweg de eerste helt tegen een 2-0-achterstand op na doelpunten van Janna Van Hove (1-0) en Tessa Willekens (2-0) maar na de pauze sloeg vrouwelijk paars-wit ia Elke Van Driessche (2-1) en Lieselot De Kegel (2-2) terug. Met een gelijkspel had RSC Anderlecht B het behoud verzekerd maar drie minuten voor tijd zorgde Tessa Willekens voor het winnende doelpunt voor de thuisploeg (3-2).

Tongeren DV leek lange tijd veroordeeld tot het spelen van een barrageduel tegen de tweede uit tweede klasse. Het stond bij de rust 0-1 achter na een goal van Laura Delheye In de tweede helft zorgde Gaëlle Vozza echter voor de gelijkmaker en het behoud van Tongeren dat dankzij dat ene puntje meer op de veilige 12de plaats eindigde! Wel nog melden dat op het einde van de tweede helft Merkem geen wissels meer had en eerst iemand geblesseerd zag uitvallen vooraleer Debbie Decoene nog een rode kaart pakte. Merkem eindigde zo het seizoen met 9 op het veld maar toch nog met een gelijkspel!

De beloftenteams van KAA Gent en Lierse maakten er een doelpuntenfestival van! Het stond al 5-2 bij de rust en het werd uiteindelijk 6-3. Marie Minnaert zorgde na haar optreden op vrijdagavond op het Lisp met het eerste team voor 3 doelpunten op zaterdagnamiddag. Ook Sylvana Tieleman, Annelien Van Gansbeke en Elke Van De Sompel scoorden nog voor de thuisploeg. Orelie Van Geel na een voorzet, Lore Asselberghs uit een vrije trap en Yenthe Kerckhofs in de tweede helft met een schot vanop afstand waren succesvol voor de bezoekers!

Met doelpunten voor de rust van Anais Autem en eentje in het laatste kwartier van Lisa Despret won Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het beloftenteam van OH Leuven (2-0)!

SV Zulte Waregem kwam in de eerste helft op achterstand tegen FWS Woluwe na een goal van Carla Arbulu (0-1) maar via Athina Vercaemer (1-1), Julie Devos (2-1) en Charlien Ver Eecke (3-1) met haar 17de goal van het seizoen kon het afscheidsfeestje van trainer Jean-Marie Saeremans en een aantal speelsters succesvol ingezet worden!

Massenhoven tenslotte sloot het seizoen in schoonheid af door kampioen Standard B in eigen huis te verslaan. Het werd 0-2 dankzij doelpunten van Evi De Ridder op het halfuur en Laure De Wolf tien minuten na de pauze!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 26ste speeldag in eerste klasse:

Kontich – VC Dames E. Aalst 4-3 (rust: 3-0);
Doelpunten: Daneels 1-0, Lucinda Michez 2-0, Jolien Lebegge 3-0, Jana Van der Biest 3-1, Jolien Lebegge 4-1, Jessie Taets 4-2, Nina Vindevoghel 4-3.

VC Moldavo – RSC Anderlecht 3-2 (rust: 2-0);
Doelpunten: 3′ Janna Van Hove 1-0, 21′ Tessa Willekens 2-0, 49′ Elke Van Driessche 2-1, 72′ Lieselot De Kegel 2-2, 87′ Tessa Willekens 3-2.

KAA Gent Ladies B – Lierse B 6-3 (rust: 5-2);
Doelpunten: Marie Minnaert 3x, Sylvana Tieleman 1, Annelien Van Gansbeke 1 en Elke Van De Sompel 1 voor KAA Gent Ladies, Orelie Van Geel en Lore Asselberghs voor de rust, Yana Kerkhofs na de rust voor Lierse B.

USGTH – OH Leuven B 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 7′ Anais Autem 1-0, 76′ Lisa Despret 2-0.

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 3-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 13′ Carla Arbulu 0-1, 68′ Athina Vercaemer 1-1, 73′ Julie Devos 2-1, 86′ Charlien Ver Eecke 3-1.

Tongeren – DV Famkes Merkem 1-1 (rust: 0-1);

Doelpunt: Laura Delheye 0-1, Gaëlle Vozza 1-1.
Rode kaart: Debbie Decoene (DV Famkes Merkem)

Standard B – Massenhoven 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 30′ Evi De Ridder 0-1, 55′ Laure De Wolf 0-2.

14.OH Leuven B 26-10 (27-74).

Lucinda Michez, hier nog in de trui van de Belgian Red Flames U19 in het Koning Boudewijnstadion, is topschutter in eerste klasse met Kontich! Foto - David Catry

Lucinda Michez, hier nog in de trui van de Belgian Red Flames U19 in het Koning Boudewijnstadion, is topschutter in eerste klasse met Kontich! Foto – David Catry