Share

Bij de derde deelname aan een WK-eindronde behaalde het vrouwenvoetbalteam van Argentinië voor het eerst punten. De sensationele terugkeer in het duel tegen Schotland in het Parc des Princes van Parijs van 0-3 naar 3-3 zorgde voor het tweede gelijkspel in de geschiedenis. Ook het vrouwenclubvoetbal maakt ondertussen progressie. Twee teams wisten zich te plaatsen voor de Conmebol Libertadores Feminina 2020, de Zuid-Amerikaanse Women’s Champions League die van 5 tot 21 maart 2021 in Argentinië zal gespeeld worden. Dat gebeurde via het Torneo Transicion dat het voorbije weekend plaatsvond.

In de eerste wedstrijd op zaterdag 9 januari 2021 maakten UAI Urquiza en River Plate, de ene verliezend finalist van de Conmebol Libertadores Feminina in 2015 de andere in 2017, het bijzonder spannend. Hun halve finale eindigde op 2-2 in een wedstrijd waarin River Plate tweemaal terugkwam na een achterstand. De doelpunten werden gescoord door Marina Delgado met het hoofd (1-0, 25ste minuut), Carolina Birizamberri met een knap schot dat via de onderkant van de lat binnen ging (33ste minuut). Romina Nunez met een hoekschop die via de bezoekende doelvrouw rechtstreeks in doel belandde (40ste minuut) en door Lourdes Lezcano die profiteerde van een slecht wegwerken in de verdediging van de thuisploeg (2-2, 80ste minuut) waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin waren de bezoekers de betere. Het was Lourdes Lezcano, de speelster die al de gelijkmaker had gescoord die bij de achtste strafschop voor de beslissing zorgde (1-3) en River Plate op die manier naar de finale van het Torneo Transicion 2020 trapte maar ook naar de eindronde in eigen land van de Conmebol Libertadores Feminina 2020!

Bekijk een samenvatting van UAI Urquiza – River Plate dankzij TNT Sports LA:

Op zondag 10 januari 2021 was het dan de beurt aan Boca Juniors, verliezend finalist van de Conmebol Libertadores Feminina in 2010, en San Lorenzo om uit te maken wie enerzijds River Plate zou vergezellen naar de eindronde van de Conmebol Libertadores Feminina 2020 in eigen land en wie de tegenstander zou worden in de finale van het Torneo Transicion 2020. Ook daar bleef het lang spannend want de beslissing viel pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Boca Juniors haalde het uiteindelijk met 2-0 dankzij een strafschopdoelpunt van Fabiana Vallejos (1-0, 81ste minuut) en een kopbaldoelpunt van Andrea Ojeda (2-0, 85ste minuut).

Bekijk een samenvatting van Boca Juniors – San Lorenzo dankzij TNT Sports LA:

Bekijk ook nog een korte impressie van Boca Juniors – San Lorenzo dankzij Club Atlético Boca Juniors TV:

De finale van het Torneo Transicion tussen River Plate en Boca Juniors zal op dinsdag 19 januari 2021 plaatsvinden in het Estadio José Amalfitani in Buenos Aires waar normaal gezien Vélez Sarsfield speelt. Geven we ook nog mee dat het Braziliaanse Corinthians de titelverdediger is in de Conmebol Libertadores Feminina!

Lees ook nog via:

Website Argentijnse Voetbalbond AFA

Bekijk ook de allereerste Boca Juniors – River Plate in het vrouwelijke profvoetbal op dinsdag 24 september 2019 in la Bombonera, het wereldberoemde stadion in Buenos Aires dankzij TNT Sports LA:

Bekijk nog een Boca Juniors – River Plate in het kader van de Copa de Verano op vrijdag 31 januari 2020 in het Estadio Parque La Pedrera in San Luis dankzij TNT Sports LA:

Bekijk ook nog eens de spectaculaire 3-3 van Argentinië tegen Schotland op het WK 2019 in Frankrijk dankzij FIFA TV:

 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share