Share

Op zondag 10 januari 2021 heeft Juventus voor het tweede jaar op rij de Supercoppa gewonnen in het Italiaanse vrouwenvoetbal. Normaal gezien is dat een duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Dit jaar was het vanwege de coronacrisis de finale van een tornooi met de beste vier van het voorbije seizoen in het Stadio Aldo Gastaldi in Chiavari.

Ilaria Mauro, hier met Italië op het EK 2017 in Nederland, bezorgde met haar winninggoal de Supercoppa 2018 aan Fiorentina! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Juventus en Fiorentina stonden al voor de derde keer op rij tegenover mekaar. Op zaterdag 13 oktober 2018 won Fiorentina met Belgian Red Flame Davina Philtjens op het veld in het Stadio Alberto Picco van La Spezia met 1-0 dankzij een doelpunt van Ilaria Mauro in de 68ste minuut. Op zondag 27 oktober 2019 won Juventus in het Estadio Dino Manuzzi in Cesena met 2-0 dankzij een vroege goal van Cristiana Girelli (1-0, 12de minuut) en een laat doelpunt van de Tsjechische Andrea Staskova (2-0, 90ste + 2′ minuut).

Bekijk de samenvatting van de Supercoppa 2019 eveneens tussen Juventus en Fiorentina met dank aan ACF Fiorentina TV:

Juventus won dit keer net als vorig jaar dus met 2-0 tegen Fiorentina. De Italiaanse international Barbara Bonansea was de figuur van de wedstrijd want zij scoorde de twee doelpunten eentje kort voor de rust (1-0, 39ste minuut) en het tweede doelpunt in het begin van de tweede helft (2-0, 55ste minuut).

Bekijk de samenvatting van Juventus – Fiorentina met dank aan ACF Fiorentina TV:

U kan ook nog de volledige wedstrijd van de Supercoppa 2020 bekijken met dank aan Sky Sports Italia / Renato Marini:

Nog meegeven dat dit de 24ste editie was (de eerste werd gespeeld op 20 september 1997 en gewonnen door CF Modena) van de vrouwelijke Supercoppa in Italië. Juventus won de trofee voor de tweede keer. Het is nog 5 eindoverwinningen verwijderd van recordhouder ASD Torres Calcio die 7 keer de Supercoppa won en nog 2 van het duo AGSM Verona en Brescia, twee clubs die allebei 4 keer de Supercoppa veroverden! Fiorentina heeft 1 Supercoppa op de erelijst staan en het verloor ook 3 finales!

Lees nog meer over de finale van de Supercoppa van zondag 10 januari 2021 via:

Calciofemminileitaliano.it

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share