Share

Op maandag 13 september 2021 stond in het Zwitserse Nyon de loting van de allereerste groepsfase van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Nadine Kessler, de directrice van het vrouwenvoetbal bij de UEFA, had met Lena Goessling haar ex-teamgenote bij VfL Wolfsburg en bij het Duitse nationale vrouwenteam uitgenodigd om de loting te verrichten.

Lena Goessling, hier centraal juichend op Stamford Bridge na een strafschopdoelpunt van Martina Müller voor VfL Wolfsburg. Rechts ziet U Nadine Kessler, tegenwoordig de directrice van het vrouwenvoetbal bij de UEFA! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke

 

Vooraf al was duidelijk dat er een aantal mooie affiches uit de bus zouden komen en de clubs en ook de nog twee aanwezige Belgian Red Flames in deze competitie werden op hun wenken bediend. Tine De Caigny mag het straks met haar nieuwe Duitse club TSG 1899 Hoffenheim in groep C opnemen tegen de Europese titelverdediger FC Barcelona. Zij komt ook Arsenal en Vivianne Miedema tegen in de groepsfase van deze UEFA Women’s Champions League en het bescheiden Deense HB Køge. In groep D mag Janice Cayman het dan weer met Olympique Lyonnais opnemen tegen Bayern München, tegen de Portugese landskampioen Benfica, dat dankzij een indrukwekkende terugwedstrijd in de tweede ronde FC Twente uitschakelde, en tegen het Zweedse BK Häcken.

In groep A komen Chelsea, VfL Wolfsburg, Juventus en het Zwitserse Servette FC Chênois mekaar tegen terwijl in groep B de Franse landskampioen Paris Saint-Germain het mag opnemen tegen Breidablik, de kampioen van Ijsland, Real Madrid en WFC Kharkiv uit Oekraïne.

De eerste speeldag is voorzien op dinsdag 5 en woensdag 6 oktober 2021, de zesde en de laatste op woensdag 15 en donderdag 16 december 2021! De finale van de UWCL 2021-22 is in mei volgend jaar in het stadion van Juventus in Turijn.

Lees nog meer over de loting via:

UEFA.com – UWCL 2021-22

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share