Share

Ook Silke Demeyere is in de Franse tweede afdeling groep A aan het nieuwe seizoen begonnen met haar club Lille Ollympique Sporting Club. Na 3-0-winst op de openingsspeeldag met Rijsel thuis tegen VGA Saint-Maur stond op de tweede speeldag meteen de noordelijke derby tegen RC Lens op het programma en dat in het Stade Degouve in Arras.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Na een felbevochten wedstrijd met maar liefst vijf gele kaarten waaronder iets over het halfuur ook eentje voor de ex-speelster van SV Zulte Waregem bleef het tussen RC Lens en Lille OSC 0-0. Kansen waren er wel maar de thuisploeg trof via Namnata Traoré in de eerste heflt de paal (26ste minuut) terwijl de bezoekers via Maité Boucly (56ste minuut) en Carla Polito (88ste minuut) in de tweede helft twee keer de dwarsligger op hun weg vonden. Er waren 454 betalende toeschouwers in Arras voor deze noordelijke derby.

Luister naar Silke Demeyere (Lille OSC) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mama Diop (RC Lens) dankzij Vrouwenteam TV:

Na twee speeldagen hebben nog twee teams het maximum van de punten in de Franse tweede klasse A en dat zijn Brest, dat thuis met 1-0 won tegen Saint-Malo, en Le Havre, dat eveneens thuis met het kleinste verschil de drie punten veroverde tegen FC Metz (1-0). Strasbourg en Nantes, dat vorige week nog met 3-0 won tegen RC Lens, deelden de punten. Het werd 1-1. Zij hebben net als Lille OSC nu 4 punten uit 2 duels. Dan volgen Metz en Orléans, dat 2-0 won tegen La Roche-sur-Yon, met 3 punten. Saint-Maur en Vendenheim deelden de punten na een 1-1-gelijkspel. Zij veroverden hun eerste punt van het seizoen net als RC Lens. Saint-Malo en La Roche-sur-Yon staan na 2 speeldagen nog zonder punten.

Op zondag 26 september 2021 op de derde speeldag mogen Lille OSC en Silke Demeyere het thuis opnemen tegen Strasbourg. RC Lens wacht een verplaatsing naar Vendenheim.

Voor nog meer over de 2de klasse A in het Franse vrouwenvoetbal ga naar:

Website FFF – Franse Voetbalbond

en naar:

Footofeminin.fr

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share