Share

Op het EK Vrouwenvoetbal in Engeland met de Belgian Red Flames is het nog wachten tot de maand juli van dit jaar maar op donderdag 20 januari 2022 gaat in India wel de AFC Women’s Asia Cup 2022 van start.

Yasaman Farmani mag op donderdag 20 januari 2022 met debutant Iran in de officiële openingswedstrijd van de AFC Women’s Asia Cup 2022 aantreden! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de officiêle openingswedstrijd in het D.Y. Patil Stadium in Navi Mumbai mag Yasaman Farmani van Sporting de Charleroi het om 19 uur lokale tijd (15u bij ons) in groep A met haar land Iran, dat debuteert in een Aziatische eindronde, meteen opnemen tegen het gastland India (57ste op de FIFA-wereldranglijst). Het wordt uitkijken naar dat resultaat. Eerder op dag om 15 uur lokale tijd (11 uur bij ons) al spelen China en Taiwan in de Mumbai Football Arena tegen mekaar. Op vrijdag 21 januari 2022 volgen dan met Australië tegen Indonenië en Thailand tegen de Filipijnnen de eerste duels in groep B terwijl in groep C de duels Japan – Myanmar en Zuid-Korea – Vietnam op het programma staan.

De finale is gepland op zondag 6 februari 2022. Naast Australië, dat als gastland geplaatst is voor het WK 2023, zijn er nog 5 landen uit dit tornooi die een ticket voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland kunnen veroveren.

Lees nog meer hierover via:

Website AFC – AFC Women’s Asian Cup 2022

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share