Share

Ijsland staat volgende maand voor de vierde keer op rij aan de aftrap van een EK-eindronde in het internationale vrouwenvoetbal en het is op zondag 10 juli 2022 de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames. In de voorbereiding op die eindronde zal het slechts één oefenwedstrijd spelen en dat tegen Polen, het team dat in de Belgische kwalificatiegroep zit richting het WK 2023 in Australië en Nieuw Zeeland.

De coach Thorsteinn Halldorsson verlengde zopas nog zijn overeenkomst met de voetbalbond van Ijsland! Foto – (c) UEFA.com

Vorige week vrijdag 3 juni 2022 werd het contract van Thorsteinn Halldorsson, sinds 2021 de bondscoach van het vrouwenvoetbalteam van Ijsland, verlengd tot en met 2026 met de mogelijkheid om ook eventueel nog verder te gaan op weg naar het WK Vrouwenvoetbal 2027, zo liet Vanda Sigurgeirsdottir, de voorzitster van de Ijslandse Voetbalbond KSI, weten.

De bondscoach zelf was blij met zijn nieuwe overeenkomst : “Ik heb veel plezier beleefd aan deze job sinds ik overnam. De speelsters hebben geweldige dingen gedaan en ik heb een goede groep in handen. Bovendien is de laatste jaren duidelijk geworden dat we een brede kern hebben, veel goede speelsters om uit te kiezen. Het kader waarin we werken is eerste klas en ik kijk er naar uit om verder te werken aan dit waardige project “.

Allereerst staat nu dus de voorbereiding op het EK 2022 voor de deur. Ijsland komt voor het eerst bijeen op maandag 20 juni 2022 en het reist de week nadien op maandag 27 juni 2022 naar Polen af waar het de enige voorbereidingswedstrijd voor het EK 2022 zal afwerken. Dat zal gebeuren op woensdag 29 juni 2022 om 15 uur 30 in Grodzisk Wielkopolski, dat gelegen is op zowat een uurtje rijden ten zuidwesten van Poznan. Na afloop van de wedstrijd reist het team op vrijdag 1 juli 2022 door naar Duitsland waar het nog een korte trainingsperiode zal hebben om uiteindelijk op woensdag 6 juli 2022 door te reizen naar Engeland waar het op zondag 10 juli 2022 in het Manchester City Academy Stadion de Belgian Red Flames zal ontmoeten. Vier dagen later op donderdag 14 juli 2022 speelt het opnieuw in dat stadion tegen ItalIë en op maandag 18 juli 2022 volgt de derde groepswedstrijd in Rotherham tegen Frankrijk.

De selectie is inmiddels ook bekendgemaakt en dit zijn de 23 voor het EK 2022 in Engeland:

*Doelvrouwen: 

Sandra Sigurdardóttir – Valur – 41 interlands;

Cecilía Rán Rúnarsdóttir – Bayern München – 8 interlands; 

Telma Ívarsdóttir – Breidablik – 1 interland;

*Verdedigers:

Áslaug Munda Gunnlaugsdóttir – Breidablik – 5 interlands;

Elísa Vidarsdóttir – Valur – 46 interlands; 

Glódís Perla Viggósdóttir – Bayern München – 101 interlands, 6 goals; 

Ingibjörg Sigurdardóttir – Valerenga – 44 interlands;

Guðný Árnadóttir – AC Milan – 15 interlands;

Guðrún Arnardóttir – FC Rosengard – 18 interlands, 1 goal; 

Sif Atladóttir – Selfoss – 88 interlands;

*Middenvelders:

Hallbera Guðný Gísladóttir – IFK Kalmar – 127 interlands, 3 goals;

Alexandra Jóhannsdóttir – Eintracht Frankfurt – 23 interlands, 3 goals; 

Dagný Brynjarsdóttir – West Ham – 101 interlands, 34 goals;

Karólína Lea Vilhjálmsdóttir – Bayern München – 18 interlands, 7 goals; 

Selma Sól Magnúsdóttir – Rosenborg – 17 interlands, 2 goals;

Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir – Orlando Pride – 89 interlands, 14 goals; 

Sara Björk Gunnarsdóttir – Olympique Lyonnais – 138 interlands, 22 goals; 

*Aanvallers:

Svava Rós Guðmundsdóttir – Brann – 35 interlands, 2 goals; 

Berglind Björg Þorvaldsdóttir – Brann – 62 interlands, 10 goals;

Agla María Albertsdóttir – BK Häcken – 46 interlands, 3 goals; 

Elín Metta Jensen – Valur – 59 interlands, 16 goals;

Sveindís Jane Jónsdóttir – VfL Wolfsburg – 18 interlands, 6 goals;

Amanda Jacobsen Andradóttir – Kristianstads DKK – 6 interlands; 

Lees nog meer hierover via:

Website Ijslandse Voetbalbond

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share