Share

Anaëlle Wiard bereikte op de Women’s Euro Winners Cup in het Portugese Nazaré met haar Spaanse club AIS Playas de San Javier de finale maar daarin verloor het wel tegen het Catalaanse Terrassa Bonaire.

Vreugde bij de winnaars na de gewonnen finale! Foto – (c) Jose Manuel Alvarez / BSWW

Anaëlle Wiard, die deze zomer na omzwervingen bij RSC Anderlecht, Standard, OH Leuven en SC Eendracht Aalst, haar terugkeer maakt bij FWS Woluwe (haar eerste club op het hoogste niveau), is al een tijdje een bekende naam in het vrouwelijke Beach Soccer. Nadat ze in 2020 schitterde als topschutter bij Newteam Beach Soccer Brussels kreeg ze dit jaar de mogelijkheid om met een Spaanse club aan te treden op dit tornooi. Ze ging op de uitnodiging in en ze lukte op weg naar de finale maar liefst 5 goals. Ook in de volledig Spaanse finale was ze trefzeker want ze scoorde het openingsdoelpunt maar daarna maakte Cris onmiddelijk gelijk uit een vrije trap. San Javier kwam nog twee keer op voorsprong via Paloma (2-1) en via Andrea (3-2). Maar ook nu kwam Terrassa telkens terug eerst via Cris (2-2) en vervolgens via Estela (3-3). Chami zette korte tijd na de derde goal het team uit Catalonië zelfs voor het eerst op voorsprong (3-4). San Javier dat alles op alles zette om nog langszij te komen kreeg nog een vijfde doelpunt tegen doen doelvrouw Alba met een schot vanop afstand de wedstrijd bezegelde (3-5) en zo Terrassa Bonaire naar hun allereerste Europese titel trapte!

Van links naar rechts topschutster Mélissa Gomes, most valuable player Cris van Terrassa en beste doelvrouw Laia, ploeggenote van Anaëlle Wiard! Foto – (c) Jose Manuel Alvarez / BSWW

Het Franse Marseille BT werd derde na 3-2-winst tegen Higicontrol Melilla. Mélissa Gomes, ex-Portugees international en ex-ploeggenote van Janice Cayman bij Juvisy en daarna ook nog speelster van Stade de Reims en Bordeaux, scoorde nog 2 doelpunten waardoor ze topschutter van het tornooi werd met 9 goals! Cris van Terrassa werd uitgeroepen tot meest waardevolle speeslters van het tornooi terwijl Laia van Playa de San Javier de prijs voor beste doelvrouw won!

De Amerikaanse Lauren Leslie in actie voor Newteam BS Brussels tegen Nazaré 2022! Foto – (c) Jose Manuel Alvarez / BSWW

Newteam BS Brussels, dat in de groepsfase met 3-4 won tegen finalist AIS Playa de San Javier, eindigde uiteindelijk op een 9de plaats (op 16 teams) nadat het die wedstrijd won tegen het Finse Kylävainion Päällikot. Justine Gomboso was dit keer de beste Belgische schutter met 7 goals!

Newteam BS Brussels heeft gescoord en dat wordt gevierd! Foto – (c) Jose Manuel Alvarez / BSWW

Lees nog meer hierover via:

Website Beachsoccer.com

Lees ook nog over Anaëlle Wiard via:

Vrouwenteam.be

Lees ook nog:

Vrouwenteam.be

En bekijk ook nog deze reportage van TV Com:

TVcom.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share