Share

Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere vertrokken destijds met drie richting Rijsel maar slechts één bleef daar zes seizoenen voetballen en dat was Silke Demeyere. De viervoudige Belgische international kende er mooie jaren met een titel in de Franse tweede klasse in 2017 en een tegen Olympique Lyonnais verloren Franse bekerfinale in 2019. In de zomer van 2022 gaat ze een nieuwe uitdaging aan bij de kersverse eersteklasser Le Havre!

Het Stade Océane in Le Havre is de nieuwe thuishaven voor Silke Demeyere! Foto – (c) MaMPict

Silke Demeyere speelde in totaal 103 competitieduels voor Le LOSC Féminin (39 op het hoogste niveau in Frankrijk waarin ze één keer scoorde en 64 wedstrijden in de D2 Féminine waar ze goed was voor 11 doelpunten. In de Franse beker kwamen daar nog 15 wedstrijden bij met 3 goals maar vooral op woensdag 8 mei 2019 een finale voor 9.518 toeschouwers in Châteauroux tegen de absolute topclub in het vrouwenvoetbal Olympique Lyonnais. Het werd 3-1. Bij haar laatste wedstrijd voor Rijsel lukte ze nog een doelpunt op bezoek bij VGA Saint-Maur zorgde ze voor de 0-2 in de 25ste minuut in een wedstrijd die uiteindelijk met 1-2 gewonnen werd. Het was meteen het afscheid van Rijsel voor Silke Demeyere die inmiddels een overeenkomst tekende bij het naar de hoogste klasse gepromoveerde Le Havre (voor één seizoen met optie op een extra seizoen). Daar zal ze al zeker elke thuismatch in het mooie Stade Océane mogen spelen tegen topploegen als Olympique Lyonnais met Janice Cayman en Paris Saint-Germain. Zeker een gegeven om naar uit te kijken.

Het Stade Océane in Le Havre heeft een schitterende grasmat! Foto – (c) MaMPict

U kan het vrouwenteam van Le Havre volgen via:

Fb HAC Féminines

 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share