Share

Op zaterdagavond 23 juli 2022 heeft Zuid-Afrika in Rabat voor het eerst de Women’s Africa Cup of Nations gewonnen. Het won in de finale tegen gastland Marokko en het is op de erelijst de opvolger van Nigeria!

Hildah Magaia lukte beide goals voor Zuid-Afrika! Foto – (c) CAF

De finale werd gespeeld in een uitverkocht Complexe Sportif Prince Moulay Hassan. Er waren ongeveer 50.000 toeschouwers! Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Hildah Magaia lukte beide goals voor de bezoekers, eerst op aangeven van Jermaine Seoposenwe (0-1, 63ste minuut), vervolgens na een assist van Karabo Dhlamini (0-2, 71ste minuut). Rosella Ayane zorgde op aangeven van Fatima Tagnaout voor de aansluitingstreffer (1-2, 80ste minuut) voor het team van bondscoach Reynald Pedros. Nog meegeven dat Samya Hassani, het voorbije seizoen in de Women’s Scooore Super League bij KAA Gent Ladies, na 55 minuten mocht invallen bij Marokko in de plaats van Imane Saoud.

Bekijk een samenvatting van de finale tussen Marokko en Zuid-Afrika met dank aan CAF TV:

U kan de finale ook volledig herbekijken als U dat wil met dank aan CAF TV:

Voor Marokko, dat straks ook naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland mag afreizen, was het de allereerste finale ooit. Voor Zuid-Afrika was het al de zesde finale en dus de eerste die uiteindelijk gewonnen werd onder leiding van bondscoach Desiree Ellis!

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share