Share

Op donderdag 16 juni 2022 spelen de Belgian Red Flames in het Molineux Stadium van Wolverhampton tegen Engeland hun eerste oefeninterland op weg naar het EK 2022 dat volgende maand eveneens in Engeland zal plaatsvinden.

Steph Houghton, hier nog captain tijdens de halve finale van het WK 2019 in Frankrijk, is al een tijdje uit met een achillespeesblessure en mist dus zoals verwacht het EK 2022 in eigen land! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Een dag voor dat oefenduel kregen de Lionesses op het Basecamp in St. George’s Park in Burton upon Trent nog een bezoek van Prins William vooraleer Sarina Wiegman, de Nederlandse bondscoach van Engeland, de selectie van 23 namen bekendgemaakt die straks op het EK in eigen land zullen aantreden. Sarina Wiegman begon op maandag 30 mei 2022 al aan de voorbereiding met 28 speelsters maar moest zelf begin juni even afhaken vanwege treurige familieomstandigheden. De succescoach van vrouwelijk Oranje (ze werd Europees kampioen in 2017, werd vice-wereldkampioen in 2019 in Frankrijk en ze haalde de Olympische Spelen in Japan) is sinds maandag 13 juni 2022 opnieuw aan de slag en moest dus meteen enkele knopen doorhakken. De vijf speelsters die afgevallen zijn waren Sandy MacIver, de doelvrouw van Everton, de verdedigers Niamh Charles van Chelsea en voormalig aanvoerster Steph Houghton van Manchester City (121 interlands en aanwezig op vijf grote tornooien) en de middenvelers Lucy Staniforth en Katie Zelem, allebei van Manchester United),

Alle gezichten van de 23 geselecteerden! Foto – (c) Lionesses – Twitter

Dit is de selectie van 23 waarmee Sarina Wiegman een gooi wil doen naar de Europese titel in Engeland:

Doelvrouwen:

Mary Earps (Manchester United), Hannah Hampton (Aston Villa), Ellie Roebuck (Manchester City);

Verdedigers:

Millie Bright (Chelsea), Lucy Bronze (Manchester City), Jess Carter (Chelsea), Rachel Daly (Houston Dash), Alex Greenwood (Manchester City), Demi Stokes (Manchester City), Lotte Wubben-Moy (Arsenal);

Middenvelders:

Fran Kirby (Chelsea), Jill Scott (Aston Villa op uitleenbasis van Manchester City), Georgia Stanway (Manchester City), Ella Toone (Manchester United), Keira Walsh (Manchester City), Leah Williamson (Arsenal);

Aanvallers:

Beth England (Chelsea), Lauren Hemp (Manchester City), Chloe Kelly (Manchester City), Beth Mead (Arsenal), Nikita Parris (Arsenal), Alessia Russo (Manchester United), Ellen White (Manchester City).

Na het vriendschappelijke duel tegen België van donderdag in Wolverhampton oefent Engeland nog op vrijdag 24 juni 2022 in Leeds tegen Nederland en op donderdag 30 juni 2022 in Zürich tegen Zwitserland. Tijdens het EK zelf speelt Engeland in groep A de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester tegen Oostenrijk (woensdag 6 juli 2022), vervolgens treft het Noorwegen in Brighton en dat op maandag 11 juli 2022 om tenslotte in Southampton te voetballen tegen Noord-Ierland op vrijdag 15 juli 2022. Indien Engeland eerste of tweede eindigt in de groepsfase gaat het verder naar de kwartfinales!

Alle wedstrijden van het EK Vrouwenvoetbal zullen te volgen zijn op BBC, de wedstrijden van de Belgian Red Flames tijdens het EK zullen te zien zijn op Sporza en Tipik.

Lees nog meer over Engeland via:

Website BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share