Share

De Koninklijke Belgische Voetbalbond liet deze woensdagvoormiddag 15 juni 2022 al vroeg weten dat er slechts 28 speelsters mee zullen gaan naar Engeland voor het oefenduel van donderdagavond 16 juni 2022 in Wolverhampton tegen the Lionesses. Nadat Isabelle Iliano vanwege haar knieblessure eerder al moest afzeggen zijn er nog vier speelsters die niet verder meegaan in het oefenkamp richting UEFA Women’s Euro 2022.

In het bericht dat om 9u30 op het Twitteraccount van de Belgian Red Flames verscheen stond te lezen:

Jarne Teulings, Shari Van Belle, Marie Detruyer and Zenia Mertens have left the #WEURO2022 preparation camp.

Marie Detruyer, Jarne Teulings en Zenia Mertens tijdens een duel tussen RSC Anderlecht en OHL Women. Deze beloftevolle jongeren zullen niet te zien zijn op het komende EK! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Volgende 28 komen dus in aanmerking voor de wedstrijd van donderdagavond en voor het EK 2022 in Engeland:

Doelvrouwen (4): Femke Bastiaen (PSV Eindhoven, Nederland), Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (Sassuolo, Italië), Lisa Lichtfus (Dijon, Frankrijk);

Verdedigers (7): Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Sari Kees (OH Leuven), Davinia Philtjens (Sassuolo, Italië), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OH Leuven), Jody Vangheluwe (Club Brugge);

Middenvelders (6): Julie Biesmans (PSV Eindhoven, Nederland), Féli Delacauw (Fortuna Sittard, Nederland), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Kassandra Missipo (FC Basel 1893, Zwitserland), Lenie Onzia (OH Leuven), Justine Vanhaevermaet (Reading, Engeland);

Aanvallers (11): Jassina Blom (Tenerife, Spanje), Janice Cayman (Olympique Lyonnais, Frankrijk), Tine De Caigny (TSG 1899 Hoffenheim, Duitsland), Elena Dhont (FC Twente, Nederland), Hannah Eurlings (OH Leuven), Jill Janssens (OH Leuven), Chloé Van De Velde (KAA Gent Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Club Brugge), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Tessa Wullaert (Fortuna Sittard, Nederland).

Foto – (c) RBFA / Belgian Red Flames

Na de eerste oefenwedstrijd tegen gastland Engeland wordt op maandag 20 juni 2022 de definitieve selectie van 23 bekendgemaakt. Daarna volgen nog oefenwedstrijden thuis tegen Noord-Ierland (donderdag 23 juni 2022), Oostenrijk (zondag 26 juni 2022) en Luxemburg (dinsdag 28 juni 2022) die allemaal zullen plaatsvinden in Lier! Op zaterdag 25 juni 2022 is er ook nog een Fandag in Tubeke!

Voor tickets kan je hieronder terecht:

RBFA – Tickets Belgian Red Flames

Daarna spelen de Belgian Red Flames op het EK 2022 in groep D met achtereenvolgens op zondag 10 juli 2022 hun eerste groepsduel in Manchester tegen Ijsland, op donderdag 14 juli 2022 hun tweede groepsduel in Rotherham tegen Frankrijk en op maandag 18 juli 2022 hun derde groepsduel opnieuw in Manchester tegen Italië.

Alle wedstrijden van het EK Vrouwenvoetbal zullen al zeker te volgen zijn op BBC, de wedstrijden van de Belgian Red Flames tijdens het EK zullen te zien zijn op Sporza en Tipik.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share