Share

Op maandag 13 juni 2022, 40 jaar nadat Erwin Vandenbergh het winnende doelpunt scoorde tijdens de openingsmatch van het WK 1982 in Spanje tegen wereldkampioen Argentinië in Barcelona, keerden de Belgian Red Flames even terug naar school en dat in het kader van de actie ‘Zet je school in vuur en vlam’ van Voetbal Vlaanderen.

Sommige kinderen waren al helemaal uitgedost en klaar om te supporteren tijdens het komende EK! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Doelvrouw Nicky Evrard en Shari Van Belle trokken samen naar de basisschool Molenveld in Denderhoutem, Jody Vangheluwe ging op haar eentje naar Sint-Vincentius in Kachtem, ook Tessa Wullaert was alleen in de Vrije Basisschool De Bunderboog in Moorslede terwijl Amber Tysiak, Davina Philtjens en Jarne Teulings aanwezig waren in GBS De Duizendpoot in Meerhout, Tine De Caigny en Justine Vanhaevermaet waren dan weer op schoolbezoek in het Waasland.

Nicky Evrard (links) en Shari Van Belle (rechts) met hun fans in de basisschool Molenveld in Denderhoutem! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ze gingen allemaal binnen of buiten voor de klas staan waar ze antwoord gaven op de vele vragen van de kinderen. Daarnaast ontvingen ze shirts die door de leerlingen werden ontworpen, hebben ze handtekeningen uitgedeeld, werd er voetbal gespeeld en vooral veel plezier gemaakt. De Belgian Red Flames hebben ongetwijfeld nog wat extra harten veroverd met het oog op het komende EK Vrouwenvoetbal dat op woensdag 6 juli 2022 van start gaat met de openingswedstrijd in Manchester, de stad waar het team van bondscoach Ives Serneels zelf op zondag 10 juli 2022 voor het eerst in actie komt tegen Ijsland. Nu donderdag 16 juni 2022 volgt de eerste oefenwedstrijd richting de eindronde in Wolverhampton tegen gastland Engeland. Op maandag 20 juni 2022 wordt dan de definitieve selectie van 23 bekendgemaakt. Daarna volgen nog oefenwedstrijden thuis tegen Noord-Ierland (donderdag 23 juni 2022), Oostenrijk (zondag 26 juni 2022) en Luxemburg (dinsdag 28 juni 2022) die allemaal zullen plaatsvinden in Lier! Op zaterdag 25 juni 2022 is er ook nog een Fandag in Tubeke!

Bekijk het schoolbezoek van Tine De Caigny en Justine Vanhaevermaet via:

Sporza.be

Jody Vangheluwe neemt het woord op de speelplaats van Sint-Vincentius in Kachtem! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bekijk ook nog het schoolbezoek van Jody Vangheluwe aan Kachtem via:

Website Focus-WTV

Bekijk het schoolbezoek van Amber Tysiak, Davina Philtjens en Jarne Teulings aan Meerhout via:

Website RTV

Amber Tysiak, Davina Philtjens en Jarne Teulings voor hun bezoek aan GBS De Duizendpoot in Meerhout! Foto – (c) Sportpix.be / Guido Machurot

Bekijk de fotoreportage rond Meerhout via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage rond Kachtem via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage rond Moorslede via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage rond Denderhoutem via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share