Op woensdagavond 13 juli 2022 heeft Marokko zich in het Stade du Prince Moulay Abdallah van Rabat voor het eerst geplaatst voor het WK Vrouwenvoetbal dat volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland zal plaatsvinden en dat nadat het in de kwartfinale van de Women’s Africa Cup of Nations. won tegen Botswana.

Het team dat de kwalificatie tot stand bracht! Foto – (c) FRMF

Voor de ogen van een goeie 30.000 toeschouwers opende Marokko onder leiding van de ex-Franse international Reynald Pedros al vroeg de score. Een vrije trap vanop rechts van Fatima Tagnaout werd door Sanaa Mssoudy met haar rechtervoet in doel gewerkt (1-0, 3de minuut). Maar deze voorsprong was van korte duur. Een vrije trap van Keitumetse Dithebe met links getrapt ging eveneens vanop de rechterkant van het veld in de bovenhoek van het door Khadija Er-Rmichi verdedigde Marokkaanse doel (1-1, 7de minuut). Het was een wedstrijd met niet echt veel kansen en de opluchting was dan ook groot toen Katie Yasmin Mrabet kort voor het uur van dichtbij met het hoofd scoorde na een voorzet van opnieuw Fatima Tagnaout (2-1, 59ste minuut). Ondanks aandringen van Botswana hield Marokko de voorsprong overeind waardoor het zich niet alleen plaatste voor de halve finales van de Women’s Africa Cup of Nations maar vooral ook voor het eerst voor een WK-eindronde en dat 24 jaar na de oprichting van het vrouwenvoetbalteam van Marokko dat ook bekend staat onder de naam de Leeuwinnen van de Atlas!

Bekijk een sanenvatting van Marokko – Botswana dankzij Femmes Football:

DIGEST:

Kwartfinale Women’s Africa Cup of Nations 2022:

Marokko – Botswana 2-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 3 Sanaa Mssoudy 1-0, 7′ Keitumetse Dithebe 1-1, 59′ Katie Yasmin Mrabet 2-1.