Share

Marie-Antoinette Katoto, de Franse centrumspits van Paris Saint-Germain, moest op donderdag 14 juli 2022 in het tweede groepsduel van ‘les Bleues’ tegen de Belgian Red Flames het veld van Rotherham United al na een kwartier verlaten. Het is meteen ook het einde van het tornooi voor de 23-jarige Française.

Frankrijk voor de aftrap tegen de Belgian Red Flames op het EK 2022 in Engeland met rechts op de tweede rij Marie-Antoinette Katoto. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het medisch onderzoek dat op vrijdag 15 juli 2022 in de voormiddag plaatsvond bracht een gescheurde meniscus en een scheur van het mediale colaterale ligament in haar rechterknie aan het licht. Bondscoach Corinne Diacre zal dus in het verdere verloop van het tornooi geen beroep meer kunnen doen op de spits, die in 32 interlands al 26 doelpunten scoorde voor Frankrijk en die recent haar overeenkomst bij haar club Paris Saint-Germain tot 2025 verlengde ondanks grote belangstelling van Olympique Lyonnais en FC Barcelona.

Marie-Antoinette Katoto zal ook een tijdje ontbreken bij PSG in de Franse D1 Arkema! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Marie-Antoinette Katoto, topschutster in de Franse competitie in 2019, 2020 en 2022, is na Alexia Putellas de tweede speelster met naam die het UEFA Women’s Euro al vroeg in het tornooi verliest. De verwachting was dat zij een grote rol zou spelen bij Frankrijk tijdens dit EK dat ze afsluit met slechts 1 goal in 2 wedstrijden voor in totaal 92 speelminuten.

Lees ook nog over de blessure via:

L’Equipe

En via:

Website BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat ook Simone Magill, die nog maar net tekende bij Aston Villa na 9 seizoenen Everton, ook al op de eerste wedstrijddag tegen Noorwegen met een langdurige blessure uitviel bij Noord-Ierland!

 

Share