Share

Colombia, het gastland van de Copa America Feminina 2022, en Brazilië hebben zich geplaatst voor de finale van dat tornooi. Het zijn meteen ook de landen die als eersten uit Zuid-Amerika zeker zijn van tickets voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland en voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs!

Colombia plaatste zich op maandag 25 juli 2022 (in de nacht van maandag op dinsdag in Europa) door in het Estadio Alfonso López van Bucaramanga voor 28.000 toeschouwers met het kleinste verschil te winnen tegen Argentinië. Het team van bondscoach Nelson Abadía scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd even over het uur van de voet van Linda Caicedo (1-0, 63ste minuut). Argentinië eindigde de wedstrijd onder leiding van bondscoach Germán Portanova met tien na twee gele kaarten voor Gabriela Chávez (23ste en 73ste minuut). Voor Colombia wordt het na 2011 en 2015 de derde deelname aan een WK Vrouwenvoetbal!

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Copa America:

In de tweede halve finale op dinsdag 26 juli 2022 (in de nacht van dinsdag op woensdag in Europa) haalde Brazilië het in hetzelfde Estadio Alfonso López van Bucaramanga met 2-0 tegen Paraguay. Het team onder leiding van Pia Sundhage kwam even over het kwartier in de eerste helft op voorsprong via Ary Borges na een schot met rechts op aangeven van Bia Zaneratto (1-0, 16de minuut). Nog voor het halfuur verdubbelde Bia Zaneratto de score na een schot met de linkervoet (2-0, 28ste minuut). Brazilië is voor de 9de opeenvolgende keer aanwezig op het WK. Het was er al bij vanaf de eerste editie ini 1991!

Bekijk een korte samenvatting van dit duel met dank aan Ge:

Brazilië en Colombia spelen op zaterdag 30 juli 2022 de finale, Argentinië en Paraguay spelen de kleine finale met als inzet het derde rechtstreekse ticket voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland! Chili is al zeker van een ticket voor de barrages richting het WK 2023!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

Share