Share

12 dagen na de finale van het UEFA Women’s Euro 2022 in Engeland gaat op vrijdag 12 augustus 2022 de derde editie van de Women’s Scooore Super League van start. Was het oorspronkelijk de bedoeling om drie seizoenen met 10 clubs te spelen dan is er in het derde seizoen met YR KV Mechelen toch een 11de team tot de belangrijkse competitie in het Belgische vrouwenvoetbal toegetreden.

Deze nieuwkomer staat onder leiding van Farid Goreishvand ook meteen aan de aftrap van het nieuwe seizoen en dat op de Zebra Belfius Academy van Marcinelle waar het vanaf 20 uur een alweer bijna volledig vernieuwd Sporting de Charleroi gaat ontmoeten dit keer onder leiding van Lionel Vitrant, de opvolger van Aline Zeler, en met naast de terugkeer van Noémie Fourdin, de captain van het allereerste avontuur op het hoogste niveau, ook tal van nieuwkomers.

Ook bij landskampioen RSC Anderlecht is er met Dave Mattheus een nieuwe coach aan het werk. Het was de bedoeling dat vrouwelijk paars-wit nu zonder de naar Fortuna Sittard vertrokken Tessa Wullaert op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in een nieuwe omgeving zou beginnen en met veel nieuwe gezichten. Het Gemeentelijk Sportstadion van Zaventem was normaal de locatie waar SC Eendracht Aalst Ladies op bezoek zou komen maar aangezien het gras er de voorbije maanden niet afgereden werd moest de club terug op zoek naar een veld voor de eerste wedstrijd. De keuze viel uiteindelijk logischerwijs op het Lotto Park voor een wedstrijd tegen een team dat uiteindelijk tegen veel verwachtingen in toch bijzonder snel een licentie kreeg en na de voorbereiding onder leiding van Ulrike De Frère te hebben afgewerkt nu met Gunther Bomon toch voorlopig ook weer een coach heeft.

De derde wedstrijd op vrijdagavond staat in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe op het programma. Daar gaat de teruggekeerde Audrey Demoustier als enige vrouwelijke coach op het hoogste niveau aan de slag tegen KRC Genk Ladies, dat vorig seizoen onder leiding van Guido Brepoels voor het eerst de play-offs haalde en dit seizoen ongetwijfeld minstens even goed wil doen. KRC Genk Ladies versterkte zich met o.a. de komst van Luna Vanzeir (ex-OHL Women), Romy Camps (SV Zulte Waregem) en Chiara Wielockx (KV Mechelen).

Shari Van Belle (links) en Nicky Evrard (rechts) komen met OHL Women meteen op bezoek bij hun ex-club KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zaterdag 13 augustus 2022 wordt het dan uitkijken naar het op papier verzwakte maar wel bijzonder ambitieuze KAA Gent Ladies dat onder leiding van nieuwe coach Jorn Van Ginderdeuren het in het PGB-stadion van Oostakker gaat opnemen tegen OHL Women, dat op papier nog sterker wordt geacht en eigenlijk als titelkandidaat nummer één aan het seizoen begint. Dat duel is vanaf 13 uur 30, de nieuwe tijd voor de televisiewedstrijden, te zien op Eleven Sport. Om de eerste speeldag af te ronden is er om 16 uur het duel tussen SV Zulte Waregem en Club YLA twee ploegen die ook wel wat nieuwkomers tellen. 

SV Zulte Waregem kijkt uit naar het nieuwe seizoen en de openingswedstrijd tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De eerste speeldag wordt afgesloten in Zulte waar SV Zulte Waregem onder leiding van de nieuwe coach Kenny Engels aan de Kastanjelaan een vernieuwd Club YLA mag ontvangen. De aftrap daar is voorzien om 16 uur. Voor de volledigheid Standard is bye op de openingsdag. Het begint aan de competitie op de tweede speeldag. Ook nog meegeven dat er dit seizoen 6 teams aan de play-offs richting landstitel beginnen en dat er opnieuw geen dalers zijn. Het is de bedoeling dat er in de toekomst een twaalfde club bijkomt op het hoogste niveau.

***Dit is het programma van de openingsdag van de Belgische Women’s Scooore Super League:

Vrijdag 12 augustus 2022:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen (20 uur, Marcinelle);

RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies (20 uur, Lotto Park);

FWS Woluwe – KRC Genk Ladies (20u30, Sint-Lambrechts-Woluwe);

Zaterdag 13 augustus 2022:

KAA Gent Ladies – OHL Women (13u30, Oostakker);

SV Zulte Waregem – Club YLA (16u, Zulte);

Standard bye;

Lees over RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies via:

Website RSC Anderlecht

en via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share