Share

Op dinsdag 20 september 2016 stond de laatste speeldag in de kwalificatie richting het EK 2017 in Nederland op het programma. De Belgian Red Flames speelden hun galaduel in Leuven tegen Engeland terwijl ook er ook nog op tal van andere plaatsen in Europa wedstrijden met het oog op een ticket voor Nederland op het programma stonden.

De Belgian Red Flames verloren voor een record aantal van meer dan 6.700 toeschouwers voor het eerst in deze campagne. Na een eerste helft zonder doelpunten won Engeland uiteindelijk met 0-2. Nikita Parris (Manchester City Ladies) lukte het openingsdoelpunt met een kopbal op aangeven van Karen Carney (0-1, 65ste minuut). Twintig minuten later werd een schot van Karen Carney (Chelsea Ladies) door de Belgische verdediging voorbij de eigen doelvrouw Justien Odeurs gedevieerd (0-2, 85ste minuut). Het bleef bij die score zodat Engeland groepswinnaar werd en de Belgian Red Flames tweede eindigden maar niettemin rechtstreeks geplaatst zijn voor de eindronde van het EK 2016 als een van de zes beste tweedes.

Hieronder een overzicht met alle resultaten op deze laatste avond:

Groep 1:
Ijsland – Schotland 1-2;
WIt-Rusland – Slovenië 2-0;
Groepswinnaar: Ijsland;
Tweede: Schotland.

Groep 2:
Spanje – Finland 5-0;
Ierland – Portugal 0-1;
Groepswinnaar: Spanje;
Tweede: Portugal.

Groep 3:
Frankrijk – Albanië 6-0;
Roemenië – Griekenland 4-0;
Groepswinnaar: Frankrijk;
Tweede: Roemenië.

Groep 4:
Polen – Moldavië 4-0;
Denemarken – Zweden 2-0;
Groepswinnaar: Zweden;
Tweede: Denemarken.

Groep 5:
Hongarije – Duitsland 0-1;
Rusland – Kroatië 5-0;
Groepswinnaar:Duitsland;
Tweede: Rusland.

Groep 6:
Zwitserland – Noord-Ierland 4-0;
Italië – Tsjechië 3-1;
Groepswinnaar: Zwitserland;
Tweede: Italië.

Groep 7:
Bosnië-Herzegovina – Servië 2-4;
België – Engeland 0-2;
Groepswinnaar: Engeland;
Tweede: België.

Groep 8:
Noorwegen – Israel 5-0;
Wales – Oostenrijk 0-0.
Groepswinnaar: Noorwegen;
Tweede: Oostenrijk.

In de stand van alle beste tweedes eindigen de Belgian Red Flames uiteindelijk op de 4de plaats met 11 punten op 18 tegen de groepswinnaar (Engeland), de derde (Servië) en de vierde (Bosnië-Herzegovina). Schotland uit groep 1 eindigde als beste tweede, Roemenië en Portugal als 7de en 8ste in dat klassement. Deze twee landen spelen dan ook de play-off voor het laatste ticket richting het EK 2017 in Nederland! Beide landen, die nog nooit op een EK-eindronde aanwezig waren, spelen op 17 en 25 oktober 2016 die duels in een heen- en terugwedstrijd. Op vrijdag 23 september 2016 wordt er in de gebouwen an de UEFA in Nyon geloot wie er eerst thuis mag spelen!

Dit was de eindstand van alle tweedes:
1. Schotland 15 punten, doelpuntensaldo +10, 15 gescoorde goals;
2. Denemarken 13 punten, +12, 13;
3. Italië 12 punten, +6, 12;
4. België 11 punten, doelpuntensaldo +11, 16 gescoorde goals;
5. Oostenrijk 11 punten, +9, 13;
6. Rusland 10 punten, +3, 12;
7. Roemenië 10 punten, +3, 11;
8. Portugal 7 punten, -4, 6.

Naast de 11 reeds geplaatsten boekten op deze dinsdagavond 20 september 2016 dus ook nog Denemarken, Italië, Oostenrijk (alweer een debutant) en Rusland hun ticket voor het EK 2017 in Nederland.

Deze 15 landen zijn er volgend jaar op het EK 2017 in Nederland zeker bij:

Het gastland Nederland en de titelverdediger en Olympisch kampioen Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, Ijsland, Schotland, België, Denemarken, Italië, Oostenrijk, Rusland. Het laatste ticket gaat naar Roemenië of Portugal!

Tot slot ook nog de uitslagen meegeven in de 1/16de finales van de Croky Cup bij de mannen:
Club Brugge – Lommel United 3-1;
Dessel Sport – Moeskroen 3-3 na verlengingen (strafschoppen 7-8).

Lees nog meer over België – Engeland via:
Website UEFA

Bekijk foto’s rond België – Engeland van David Catry en Dirk Vuylsteke via:
Sportpix.be

Share