Share

Toen er geloot werd voor de kwalificatiegroepen op weg naar het EK 2017 in Nederland spraken we met tegenstanders als Estland, Bosnië-Herzegovina, Servië en Engeland over de Rode Loper maar die mag op deze dinsdagavond 20 september 2016 al voor de wedstrijd met een erehaag en een staande ovatie erbij uitgerold worden voor de Belgian Red Flames als ze het veld betreden tegen Engeland.

Na het duel applaudiseren de speelsters meestal voor het publiek. In Leuven is het tijd om hen een staande ovatie te geven voorafgaand aan het galaduel tegen Engeland! Foto - Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na het duel applaudiseren de speelsters meestal voor het publiek. In Leuven is het tijd om hen een staande ovatie te geven voorafgaand aan het galaduel tegen Engeland! Foto – Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ze zijn inmiddels zeker van kwalificatie en verdienen veel meer aandacht dan wat ze tot op heden kregen in de traditionele media: drie lijntjes in de krant, ergens weggemoffeld in een sportmagazine of in een uithoekje van een televisieuitzending (UWCL-finaliste Tessa Wullaert tweette maandagavond ‘Bedankt @VRT_ExtraTime om de historische kwalificatie van de @BelRedFlames te vermelden bij de rubriek ‘hier hebben we het niet over gehad’) … Ze hebben met een beetje vertraging hun doelstelling – zich kwalificeren voor een groot tornooi met het eerste elftal – bereikt en kunnen met hun doorzettingsvermogen, wil, inzet, talent en passie ver geraken op het EK 2017 volgend jaar in Nederland als iedereen ze verder ondersteunt, aanmoedigt, begeleidt en bijstuurt waar nodig … Er zijn immers niet alleen de speelsters die op deze galavoorstelling in Leuven zullen aantreden met de groepswinst als inzet maar ook nog de honderdtallen andere meisjes die dagelijks tegen de bal trappen en die nu ook al in de jeugdteams van de nationale ploegen (op maandag kregen het weinige aantal aanwezigen bij de oefenwedstrijd van de Belgische U19 twee fantastische goals te zien) en bij de vele clubs spelen. Er zal verder moeten gewerkt en bijgeschaafd worden maar de toekomst oogt wel mooi. U kan nog altijd de wedstrijd in Leuven rechtstreeks komen bekijken als u dat wil of u kan eventueel op Proximus TV volgen of live maar dan niet in beeld via het matchcenter van de Europese Voetbalbond UEFA. De scheidsrechter is Pernilla Larsson uit Zweden! De aftrap is om 19 uur!!!

Volg België – Engeland via:
Website UEFA

Lees over de Belgian Red Flames U19:
Vrouwenteam.be


Voor interviews voorafgaand aan deze interland kan U ook nog terecht via:

Vrouwenteam TV

Luister naar aanvoerster Stephanie Houghton (Engeland & Manchester City):

Luister naar Janice Cayman (België & Western New York Flash):

Luister naar Jordan Nobbs (Engeland & Arsenal):

Voor nog meer over België – Engeland ga naar:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share