Share

SV Zulte Waregem en Westerlo openen op vrijdag 25 september 2015 de 9de speeldag in de Jupiler Pro League. Het waren ook de twee clubs uit de hoogste reeks van het Belgische profvoetbal bij de mannen die in concurrentie moesten aantreden met de EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Red Flames tegen Bosnië-Herzegovina. Nu blijkt dat er met 2.620 toeschouwers op Den Dreef in Leuven op dinsdagavond 22 september 2015 meer toeschouwers waren dan in de bekerduels SV Zulte Waregem – Union SG (2-0) en Westerlo – Cercle Brugge (3-2) samen. In het Regenboogstadion in Waregem waren er volgens de officiële cijfers 1.500 toeschouwers, in het Kuipje slechts 800.

Melden we ook nog dat op de FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen die op deze vrijdag 25 september 2015 uitkwam de Belgian Red Flames status quo blijven op de 28ste plaats.

De top 5 bleef ongewijzigd met wereldkampioen Verenigde Staten bovenaan voor Duitsland, Frankrijk, Japan en Engeland, een van onze tegenstanders op weg naar het EK 2017 in Nederland.

Servië, de volgende tegenstander eind november 2015 in Leuven, klom van plaats 46 naar 43, Bosnië-Herzegovina, de laatste en de volgende tegenstander in Zenica, zakte van plaats 71 naar positie 72. Estland tenslotte bleef op 77 hangen.

Verder gaan de Belgian Red Flames in maart van volgend jaar voor het eerst deelnemen aan de prestigieuze Algarve Cup in Portugal. Daar zullen de Belgian Red Flames 4 wedstrijden spelen in 7 dagen (op woensdag 2, vrijdag 4, maandag 7 en woensdag 9 maart 2016) Vorig seizoen namen ze voor het eerst deel aan de Cyprus Women’s Cup.

Lees meer over de FIFA-wereldranglijst bij de vrouwen:Website FIFA Women’s World Ranking

Bekijk de ranking van 25.09.2015!
Website FIFA

Share