Share

De Belgian Red Flames kregen te horen dat ze hun eerste barrageduel op weg naar het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland gaan spelen in het Portugese Vizela.

De wandelgangen van het staidon in Vizela. Foto – (c) FC Vizela

De Portugese Voetbalbond kwam redelijk snel (op zaterdag 10 september 2022) met de locatie voor het eerste barrageduel op donderdag 6 oktober 2022 om 18 uur tussen Portugal en België op weg naar het WK Vrouwenvoetbal down under. Er werd gekozen voor het stadion van FC Vizela, een team dat zopas promoveerde naar het hoogste niveau in het Portugese voetbal. Diogo Godinho, de voorzitter van de club was blij dat hij voor de derde keer een internationale wedstrijd van Portugal mag ontvangen. Hij liet noteren dat hij hoopte dat het Portugese nationale vrouwenteam een mooie pagina kan bijschrijven in hun geschiedenis op weg naar een eerste WK-eindronde ooit! Ook voor de Belgian Red Flames zou een kwalificatie in dit barrageduel een stap zijn naar een mogelijke WK-eindronde.

Portugal stelde recent ook de nieuwe wedstrijdtenues voor! Foto – (c) FPF

Beide teams maakten overigens ook al bekend waar er in geval van kwalificatie tegen Ijsland zal gespeeld worden. Voor Portugal is dat het Estádio Capital do Móvel in Paços de Ferreira, eveneens een topklasser in het Portugese mannenvoetbal., met aftrap ook om 18 uur. De Belgian Red Flames spelen in geval van kwalificatie op dinsdag 11 oktober 2022 om 20u15 in het Koning Boudewijnstadion van Brussel tegen Ijsland!

Lees de aankondiging van de Portugese voetbalbond:

FPF – Portugese Voetbalbond

Lees ook nog via:

Vrouwenteam.be

Bekijk een virtuele rondleiding in het stadion van FC Vizela via:

Website FC Vizela

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Donderdag 6 oktober 2022 valt samen met een Europese voetbalavond bij de mannen. Die dag is er in de UEFA Europa League SC Braga – Union Saint-Gilloise (21 uur) en in de UEFA Conference League RSC Anderlecht – West Ham United (18u45) en KAA Gent – Djurgarden (21u).

 

Share