Share

Op vrijdagavond 16 september 2022 stond in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe het duel tussen het lokale Fémina White Star Woluwe en SV Zulte Waregem op het programma van de 5de speeldag in de Women’s Lotto Super League.

SV Zulte Waregem mocht twee keer juichen op bezoek bij FWS Woluwe! Dat was voldoende voor de 3 punten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op een druilerige vrijdagavond met veel regen zorgden beide teams voor een evenwichtige eerste helft met weinig kansen en zonder doelpunten alhoewel een kopbal van Pauline Windels na een voorzet van Chiara Steyvers na een kort genomen hoekschop na samenspel met Elke Van Gorp nipt over het doel van Willeke Willems ging/ Ook het schot van Stefanie Deville aan de andere kant had na afleggen van Céline Verdonck misschien wel een andere resultaat kunnen hebben dan hoog over het doel te eindigen.

Vlak na de rust juichte FWS Woluwe na het doelpunt van Daphné Wertbrouck! Het was echter niet voldoende om te winnen of een punt te halen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de betere tweede helft sloeg het vuur meteen in de pan. FWS Woluwe nam het initiatief en Daphné Wertbrouck scoorde met het hoofd op een voorzet van Lotte Michiels (1-0, 46ste minuut). Lisa Lefere en Elke Van Gorp leken voor een onmiddellijk antwoord te kunnen zorgen maar de verdediging van Woluwe hield hier nog stand. Het was wachten tot iets over halfweg de tweede helft vooraleer de gelijkmaker er kwam. Imani Prez speelde naar Laura Vervacke vrij rechts in de zestien, het nummer 20 van vrouwelijk Essevee legde de bal terug op Lisa Lefere en de speelster die ook vorig seizoen al scoorde in het Fallonstadion trapte met rechts de 1-1 tegen de netten (68ste minuut).

Laura Vervacke (links) en Lotte Michiels (FWS Woluwe). De ene scoorde het winnende doelpunt, de andere gaf de assist bij de openingsgoal van de thuisploeg! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De bezoekers bleven domineren en zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd mochten ze opnieuw juichen. Terwijl iedereen vanop rechts een voorzet verwachtte richting doel bij de vrije trap van Chiara Steyvers legde de middenveldster de bal terug op Laura Vervacke en zij verraste Willeke Willems met een schot dat via Willeke Willems en de lat achter de doellijn ging (1-2). White Star eindigde de wedstrijd met tien nadat Marie Bougard in de eerste minuut van de toegevoegde tijd de ingevallen Henriette Awete, alleen op weg naar doel, foutief onderuit haalde (90ste + 1′ minuut). Toch maakte de thuisploeg nog bijna gelijk maar de ingevallen Lies Bongaerts kapte naar binnen en trapte de voorzet van Selina Gijsbrechts met de linkervoet nipt naast!

Selina Gijsbrechts, met hier in de rug Luisa Blumenthal van SV Zulte Waregem, gaf nog een voorzet waaruit bijna de 2-2 voortkwam! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

SV Zulte Waregem mocht onder leiding van coach Kenny Engels de lange reis naar huis met 3 extra gewonnen punten aanvatten (het heeft er nu met een wedstrijd meer gespeeld evenveel als OHL Women en RSC Anderlecht) vooraleer het volgende week opnieuw bij FWS Woluwe op bezoek moet in de 1/16de finales van de Beker van België. Op vrijdag 30 september 2022 trekt het dan voor de competitie naar Sporting de Charleroi terwijl FWS Woluwe de dag nadien op zaterdag 1 oktober 2022 op bezoek gaat bij Standard.

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Vijfde speeldag:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 46′ Daphné Wertbrouck 1-0, 68′ Lisa Lefere 1-1, 83′ Laura Vervacke 1-2.

Rode kaart: 90′ + 1′ Marie Bougard (FWS Woluwe).

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – SV Zulte Waregem via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Nog op vrijdagavond won RSC Anderlecht in Zaventem tegen Sporting de Charleroi met 7-0 terwijl Club YLA in Oostakker met 0-6 won op bezoek bij KAA Gent Ladies. Op zaterdag 17 september 2022 ontvangt SC Eendracht Aalst – KRC Genk Ladies (Eleven Sport) en speelt KV Mechelen thuis tegen Standard!

 

Share