Share

Op zondag 18 september 2022 was het uitkijken naar de competitiestart van TSG 1899 Hoffenheim, de club van Tine De Caigny, die op de eerste speeldag in de vrouwelijke Duitse Bundesliga op bezoek moest bij 1. FC Köln!

De Belgian Red Flame zelf is nog geblesseerd en bezig aan de revalidatie en zij was er dus niet bij maar de competitiestart van haar club was er eentje in mineur voor 1.200 toeschouwers in het Franz-Kremer-Stadion in Keulen. Veel spelers uit Oostenrijk op het veld bij beide teams en de eerste kans was dan ook een actie op rechts van Julia Hickelsberger die over het doel van 1. FC Köln werd getikt door Nicole Billa (21ste minuut). Bij de tegenstoot was het aan de andere kant wel raak Jana Beuschlein ging door in de zestien op rechts, ze gaf voor en Mandy Islacker trof raak (1-0, 21ste minuut). De Keulense doelvrouw Manon Klett hield dan een vrije trap van de ook al Oostenrijkse international Katharina Naschenweng uit de kruising (27ste minuut). De Zwitserse international Luana Buhler speelde vervolgens de bal te kort in voor Julia Hickelsberger, Andrea Gavric zat er tussen voor de thuisploeg en de linkerflankspeelster die uitkomt voor Bosnië & Herzegovina gaf de assist richting Sharon Beck die met links de 2-0 op het bord trapte (30ste minuut). En het werd nog erger voor Hoffenheim want in de 33ste minuut moest Jana Feldkamp naar de kant voor een fout op Jana Beuschlein. Het was net buiten de zestien maar scheidsrechter Melissa Joos legde de bal op de stip en Mandy Islacker trapte met links de 3-0 op het bord (34ste minuut). In minder dan een kwartier tijd had 1. FC Köln het verschil gemaakt!

Foto – (c) 1.FC Köln Frauen

 

Onmiddellijk na de rust kregen de bezoekers dan een geschenk. Celina Degen van de thuisploeg speelde de bal achteraan in de voeten van de ingevallen Melissa Kössler en de van Turbine Potsdam overgekomen spits controleerde de bal en trapte die dan van ver met rechts binnen (3-1, 48ste minuut). In de 72ste minuut trof Mandy Islacker voor 1.FC Kôln van dichtbij nog de lat op aangeven van Ally Gundorf. Elf minuten voor tijd had Hoffenheim nog kunnen milderen maar de Kosovaarse international Erëleta Memeti, overgekomen van SC Freiburg, trapte over! Een moeilijke start dus voor Hoffenheim dat op de tweede speeldag op zaterdag 24 september 2022 al titelverdediger VfL Wolfsburg ontvangt!

U kan een samenvatting bekijken van 1.FC Köln – Hoffenheim met dank aan Magenta Sport:

In de andere wedstrijden op de openingsspeeldag in Duitsland noteerden we een scoreloos gelijkspel bij de openingswedstrijd in het Deutsche Bank Park Stadion van Frankfurt en dat op vrijdagavond 16 september 2022 tussen Eintracht Frankfurt en Bayern München. Er kwamen maar liefst 23.220 toeschouwers naar deze openingswedstrijd kijken en dat is meteen een record voor een wedstrijd in de vrouwelijke Bundesliga!

Een samenvatting van dit duel kan U bekijken via Magenta Sport:

Titelverdediger VfL Wolfsburg won thuis voor 3.217 toeschouwers met 4-0 tegen SGS Essen. De doelpunten kwamen op naam van Ewa Pajor (1-0, 14de minuut), Alexandra Popp (2-0, 40ste minuut), Tabea Wassmuth (3-0, 43ste minuut) en opnieuw Ewa Pajor (4-0, 70ste minuut).

Bekijk de start van titelverdediger VfL Wolfsburg tegen SGS Essen dankzij Magenta Sport:

Op zondag 18 september 2022 was er verder ook nog het duel tussen nieuwkomer MSV Duisburg en Bayer 04 Leverkusen met een schitterend winnend doelpunt van de Nederlandse Jill Bayings (0-1, 23ste minuut) in een wedstrijd waarin de bezoekers via Kristin Kögel ook nog een strafschop naast trapten (73ste minuut) en die door de hevige regenval bijna in waterpolo eindigde! Er waren 424 toeschouwers bij deze wedstrijd.

Bekijk een samenvatting met dank aan Magenta Sport:

Daarnaast  noteerden we nog een verliezende start voor nieuwkomer SV Meppen, thuis 1-2 tegen SC Freiburg en een gelijkspel tussen Werder Bremen en Turbine Potsdam (1-1).

Bekijk ook nog de 5 momenten van de eerste speeldag via Magenta Sport:

Lees nog meer over de openingswedstrijd in Frankfurt via:

Website Stadionwelt

en ook nog via:

Sportbuzzer.de

Voor alle info over alle wedstrijden kan U terecht via:

Kicker.de – Frauen Bundesliga

En via:

Website Duitse Voetbalbond – DFB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share