Share

Het was uiteraard uitkijken naar de competitiestart van het zo goed als Belgische Fortuna Sittard in de Azerion Eredivisie Vrouwen in Nederland. De eerste opdracht was er meteen eentje om naar uit te kijken met een bezoek aan Ajax Amsterdam in het Stadion De Toekomst! Maar ook voor de andere Belgische speeslters in Nederland begon het seizoen!

Chloe Vande Velde en Lobke Loonen juichen hier nog samen voor KAA Gent Ladies. Op zondag deden ze dat bij ADO Den Haag! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Met Diede Lemey in doel en Jarne Teulings, Féli Delacauw en Tessa Wullaert stonden er uiteindelijk vier Belgen aan de aftrap. Ook Kristina Erman (ex-Sporting de Charleroi) en Caroliena Wolters (ex-Standard en ex-Genk), die inviel voor Jarne Teulings, zijn in België geen onbekenden maar tegen Ajax, dat op dinsdag 20 september 2022 de heenwedstrijd in de tweede ronde van de UWCL uit tegen Arsenal speelt, werden ze op hun waarde geklopt. Fortuna Sittard debuteerde met een zware nederlaag in Amsterdam waar het uiteindelijk 4-0 werd! De doelpunten werden gescoord door Victoria Pelova (1-0, 23ste minuut), Moisa van Koot (2-0, 77ste minuut na een voorzet van Romée Leuchter), Victoria Pelova (3-0, 90ste minuut) en Soraya Verhoeve (4-0, 90ste + 1′ minuut).

Bekijk een samenvatting van Ajax – Fortuna Sittard met dank aan Ajax TV:

Beter verging het Chloé Vande Velde en ADO Den Haag waar dit seizoen ook Lobke Loonen (eveneens ex-KAA Gent Ladies) ging voetballen. Lobke Loonen opende al na 4 minuten de score voor ADO Den Haag tegen Telstar (1-0) en Chloé Vande Velde zorgde in het begin van de tweede helft voor een verdubbeling van de score (2-0, 49ste minuut). Lobke Loonen zette vanop de strafschopstip de 3-0 op het bord (63ste minuut) en Jaimy Ravensbergen zette in een regenachtig Den Haag op aangeven van Lisa Rijsbergen de 4-0-eindstand op het bord (79ste minuut).  

Een samenvatting van dat duel kan U bekijken via de Facebooklink:

Vrouweneredivisie.nl

Elena Dhont mocht bij FC Twente na 66 minuten invallen voor Bente Jansen bij de 0-5-overwinning op bezoek bij Alkmaar. 

Lees over VV Alkmaar – FC Twente via:

Website FC Twente

En bekijk de samenvatting via:

Website FC Twente

Julie Biesmans (ex-Standard) tenslotte speelde de volledige wedstrijd voor PSV thuis tegen SC Heerenveen met MereL Bormans (ook al ex-Standard) in de ploeg. PSV haalde het met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Inessa Kaagman in de 74ste minuut.

Bekijk de hoogtepunten met dank aan PSV TV:

Lees meer over PSV – SC Heerenveen via:

Website Eindhovens Dagblad

Om volledig te zijn was er ook nog winst voor Feyenoord thuis tegen Excelsior 2-1 na goals van Amber Verspaget 0-1 (3de minuut, owngoal), van Maxime Bennink (1-1, 21ste minuut) en van Pia Rijsdijk (2-1, 68ste minuut).
Bekijk een samenvatting dankzij Excelsior:

Lees ook nog over Ajax – Fortuna Sittard via:

Website Ajax

En via:

Sittard-Geleen nieuws

Op de tweede speeldag op vrijdag 26 september 2022 ontvangt FC Twente de ploeg die op de openingsdag nog niet in actie kwam PEC Zwolle. ADO Den Haag gaat op bezoek bij Excelsior, SC Heerenveen speelt thuis tegen VV Alkmaar en Fortuna Sittard speelt op zondag 28 september 2022 thuis tegen Feyenoord met aftrap om 12u15.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share