Share

Met een week vertraging door het overlijden van Her Majesty Queen Elizabeth II werd op vrijdag 16 september 2022 de Barclays Women’s Super League afgetrapt met het duel tussen Arsenal en Brighton maar het was de wedstrijd Aston Villa tegen Manchester City die meteen van zich liet spreken! Daarnaast liet ook kampioen Chelsea zich verrassen door het teruggekeerde Liverpool waar Yana Daniëls speelt.

Kim Little scoorde op vrijdagavond op Meadow Park in Borehamwood op aangeven van Caitlin Foord na 29 minuten het eerste competitiedoelpunt in de Barclays Women’s Super League 2022/23. In het begin verdubbelde Stina Blackstenius op aangeven van Beth Mead de score (2-0, 50ste minuut) waarna de topschutster van het voorbije EK zelf nog twee goals lukte (3-0, 63ste en 4-0, 83ste minuut). Arsenal won zo met 4-0 tegen Brighton. Op zaterdagmiddag won Manchester United met dezelfde cijfers tegen Reading waarbij coach Kelly Chambers in Wigan & Leigh geen beroep deed op Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet. Daar stond bij de rust al de eindstand op het bord na goals van Maya Le Tissier (4de en 25ste minuut), Katie Zelem (14de minuut) en Alessia Russo (35ste minuut).

Op zondag 18 september 2022 volgden twee fantastische wedstrijden voor de toeschouwers. Eerst won Aston Villa knap en voor het eerst ooit van (het vernieuwde) Manchester City met 4-3. De na 6 jaar uit de Verenigde Staten teruggekeerde Rachel Daly werd verkozen tot vrouw van de match want ze gaf de assist voor de openingsgoal van de Zwitserse Alisha Lehmann (22ste minuut) en scoorde zelf twee keer (32ste en 76ste minuut). Ook de Franse international Kenza Dali trof raak voor Aston Villa (58ste minuut) terwijl Laura Coombs (45ste + 1′ en 55ste minuut) en de Jamaicaanse international Khadija Shaw (53ste minuut) succesvol waren voor Manchester City.

Bekijk de samenvatting met dank aan BBC en Aston Villa:

In de slotwedstrijd van deze openingsdag was er dan nog het duel tussen het terug naar het hoogste niveau gepromoveerde Liverpool, het team van Yana Daniëls, en titelverdediger Chelsea. Daar leek het met het vroege strafschopdoelpunt van Francesca Kirby in de 3de minuut al vroeg beslist maar het draaide anders uit. Liverpool kwam terug dankzij een strafschop van Katie Stengel (1-1, 66ste minuut) en de Amerikaanse die ooit in 2014-15 voor Bayern München uitkwam mocht drie minuten voor tijd nadat ze foutief was onderuit gehaald door Kadeisha Buchanan ook het winnende doelpunt vanop de strafschopstip binnen trappen (2-1, 87ste minuut). Een verrassing van formaat en een sensationele start voor Liverpool waar Yana Daniëls na 72 minuten mocht invallen voor Melissa Lawley!

Bekijk de goals uit Liverpool – Chelsea dankzij LFC TV:

Nog meegeven dat West Ham United thuis won tegen Everton met 1-0 dankzij een doelpunt van Lisa Evans (1-0, 45ste minuut) en dat Tottenham Hotspur het haalde op bezoek bij Leicester City Women met 1-2 dankzij doelpunten voor de rust van Ashleigh Neville (0-1, 35ste minuut) en Drew Spence (0-2, 45ste + 2′ minuut) die in het eerste kwartier van de tweede helft ook nog voor een owngoal zorgde (1-2, 58ste minuut).

In het komende weekend kan U Arsenal – Tottenham Hotspur bekijken op BBC One op zaterdag 24 september 2022 om 14u30. De andere wedstrijden zijn op zondag 25 september 2022 met de derby tussen Liverpool en Everton op Anfield Road en verder ook nog Brighton – Reading, West Ham United – Manchester United, Leicester City – Aston Villa en Chelsea – Manchester City!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share