Share

De Belgian Red Flames U17 hebben op maandag 26 september 2016 een sterke start genomen op de eerste dag van de eerste EK-kwalificatieronde in Servië. Het team van bondscoach Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans won in groep 9 met ruime cijfers tegen Oekraïne.

Dankzij een dubbel van Lindsey Jacobs van KAA Gent Ladies (1-0, 19de en 2-0, 21ste minuut) en een strafschopdoelpunt van Karlijn Knapen van Standard (3-0, 24ste minuut) was de wedstrijd (2 x 40 minuten) in Pecinci bij de rust al in een definitieve plooi gegoten. Na de rust dikte Lisa Petry, die eveneens uitkomt voor Standard, nog aan tot 4-0. Ook nog melden dat de doelpunten vielen na assists van Anaïs Bey-Temsamani van OH Leuven (2) en van Amber Tysiak (KRC Genk Ladies) (1).

In de andere wedstrijd op hetzelfde moment op het Sportcentrum van de Servische Voetbalbond in Stara Pazova haalde gastland Servië het met 1-0 tegen Roemenië. Daar viel het doelpunt in de 13de minuut via Andjela Frajtović (1-0, 13de minuut).

België staat dus na de openingsdag in groep 9 aan de leiding met 3 punten en het betere doelpuntensaldo (4-0). Ook Servië heeft 3 punten maar met een doelpuntensaldo van 1-0. Roemenië en Oekraïne beginnen met 0 op 3! De eerste twee landen plaatsen zich voor de tweede EK-kwalificatieronde!

Nu woensdag 28 september 2016 spelen de Belgian Red Flames U17 hun tweede duel tegen Roemenië. De aftrap is om 15 uur in het inmiddels voor de Belgische nationale vrouwenvoetbalteams meer dan bekende Sportcentrum van de Servische Voetbalbond in Stara Pazova. Op hetzelfde moment speelt Servië in Pecinci tegen Oekraïne. Op zaterdag 1 oktober 2016 volgt het slotduel eveneens in Stara Pazova tegen Servië!

De Belgian Red Flames U17 blij na de eerste overwinning in Pecinci! Foto - (c) SF

De Belgian Red Flames U17 blij na de eerste overwinning in Pecinci! Foto – (c) SF

Uitslagen openingsdag Eerste EK-kwalificatieronde – Groep 9:
België – Oekraïne 4-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 19′ Lindsey Jacobs 1-0, 21′ Lindsey Jacobs 2-0, 24′ Karlijn Knapen 3-0 op strafschop, 54′ Lisa Petry 4-0.

Roemenië – Servië 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 13′ Andjela Frajtović 0-1.

Stand na het openingsduel:
1. België 1-3 (4-0);
2. Servië 1-3 (1-0);
3. Roemenië 1-0 (0-1);
4. Oekraïne 1-0 (0-4).

Programma 2de speeldag – Woensdag 28 september 2016 – 15 uur:
België – Roemenië (in Stara Pazova);
Servië – Oekraïne;

Programma 3de speeldag – Zaterdag 1 oktober 2016 – 15 uur:
Oekraïne – Roemenië;
Servië – België (in Stara Pazova).

Lees meer over België – Oekraïne via:

Website UEFA

Lees meer over Roemenië – Servië via:
Website UEFA

Luister naar eerdere interviews rond de Belgian Red Flames U17:

Tamara Cassimon (bondscoach):

Lisa Petry (Standard):

Tine Blomme (Club Brugge):

Karlijn Knapen (Standard):

Romy Camps (KVV Zelzate):

Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven):

Amber Tysiak (inmiddels KRC Genk Ladies):

Lees ook nog:
Vrouwenteam.be

Share