Share

Dzsenifer Marozsan, die op vrijdag 19 augustus 2016 de Olympische finale in het Maracanastadion in het voordeel van Duitsland besliste, debuteerde op zondag 25 september 2016 voor Lyon thuis tegen Albi. De Duitse scoorde meteen 2 goals en zorgde ook voor 2 assists!

Het Groupama OL Training Center: de nieuwe thuishaven van het vrouwenvoetbalteam van OL! Foto - (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Het Groupama OL Training Center: de nieuwe thuishaven van het vrouwenvoetbalteam van OL! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Er is flink wat veranderd bij de winnaar van de triple 2016 (de Franse landstitel, de Franse beker en de UWCL). De thuiswedstrijden worden voortaan gespeeld op het Groupama OL Training Center (vlakbij het Parc OL waar de Rode Duivels op het voorbije EK tegen Italië met 0-2 verloren) en er zijn ook enkele nieuwe gezichten te bewonderen waaronder Dzsenifer Marozsan, de technisch superbegaafde Duitse Olympische Kampioene.

Amel Majri scoorde het tweede doelpunt tegen Albi! Foto - (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Amel Majri scoorde het tweede doelpunt tegen Albi! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Nadat Lyon op de openingsdag al met 0-9 won op Soyaux – toen nog zonder Dzsenifer Marozsan – won het nu ook thuis tegen Albi op de 2de speeldag met 6-0 en dat voor meer dan 1.000 toeschouwers. De balvirtuose die de overstap maakte van 1.FFC Frankfurt lukte na 18 minuten het eerste doelpunt na een vrije trap (1-0). Amel Majri verdubbelde de score met links (2-0, 32ste minuut)) en Claire Lavogez, ook al succesvol in het oefenduel voor Frankrijk tegen Brazilië in Grenoble, zorgde met een mooi schot voor de 3-0-ruststand (45ste minuut).

Ada Hegerberg begon op de bank maar lukte na haar invalbeurt 2 doelpunten! Foto - (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Ada Hegerberg begon op de bank maar lukte na haar invalbeurt 2 doelpunten! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Na de rust was het wachten tot Ada Hegerberg haar opwachting maakte voor het vierde doelpunt van de thuisploeg. De Noose kopte 7 minuten na haar invalbeurt een vrije trap van Marozsan tegen de netten (4-0, 67ste minuut). Een minuut later zorgde Dzsenifer Marozsan voor het vijfde doelpunt (5-0, 68ste minuut) waarna ook Hegerberg nog een tweede keer scoorde met een knappe volley met links op aangeven van opnieuw Marozsan (6-0, 75ste minuut).

In een eerste reactie bij OL Web zei Dzsenifer Marozsan dat ze gelukkig was dat ze eindelijk haar eerste wedstrijd voor OL had gespeeld. We zijn er in geslaagd te winnen, ik kon scoren en ik was beslissend. Het nieuwe veld is fantastisch en de sfeer was vandaag buitengewoon dankzij alle fans. We spelen voetbal om dergelijke leuke momenten mee te maken!

De geblesseerde Elodie Thomis volgde de wedstrijd vanop de kraan met tv-camera's! Foto - (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

De geblesseerde Elodie Thomis volgde de wedstrijd vanop de kraan met tv-camera’s! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Onder het toeziend oog van voorzitter Jean-Michel Aulas kon Lyon wel nog geen beroep doen op de geblesseerden Renard, Seger, Dali, Thomis, Kaci, Mbock en doelvrouw Bouhaddi. Lyon speelde onder leiding van trainer Gerard Prêcheur in volgende opstelling tegen Albi: Gerard in doel; Houara, Petit, Kumagai en Tarrieu (46′ Piga) in de verdediging; Marozsan, Abily en Lavogez op het middenveld; Bremer (60′ Hegerberg), Cascarino en Majri (60′ Hamraoui) in de spits.

Een overvolle zittribune in Saint-Germain-en-Laye voor de allereerste vrouwelijke Classico PSG-OM! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Een overvolle zittribune in Saint-Germain-en-Laye voor de allereerste vrouwelijke Classico PSG-OM! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Nog in Frankrijk stond op de 2de speeldag op het oefencentrum van PSG in Saint-Germain-en-Laye de eerste Classico PSG-OM bij de vrouwen op het programma. Belgian Red Flame Sara Yüceil kon uiteindelijk vanwege een blessure niet aantreden in de tweede competitiewedstrijd van Marseille opnieuw buitenshuis maar ze was wel aanwezig in het stadion.

Beide teams voor de aftrap op het veld van het oefencomplex van PSG in Saint-Germain-en-Laye! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Beide teams voor de aftrap op het veld van het oefencomplex van PSG in Saint-Germain-en-Laye! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

PSG, dat onder leiding van de nieuwe coach Patrice Lair (ex-Lyon) en met enkele nieuwe gezichten waaronder de Spaanse Veronica Boquete (ex-Bayern München en 1.FFC Frankfurt) eindelijk titels en trofeeën wil binnenhalen, moest het nog doen zonder Laure Boulleau. PSG domineerde de wedstrijd wel maar het had het bijzonder moeilijk met het sterk opzittende Marseille dat werkelijk voor elke bal dubbel en dik strijd leverde. Pas na de rust toen de Braziliaanse Cristiane was ingevallen opende PSG de score. Eve Périsset (ook al ex-Lyon) verstuurde een voorzet vanop links met de rechtervoet en Marie-Laure Delie kopte zuiver raak (1-0, 48ste minuut).

Marie-Laure Delie (centraal) met Caroline Pizzala, de captain van OM met nummer 20 naast zich, lukte het enige doelpunt in de 1ste vrouwelijke Classico tussen PSG en OM! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Marie-Laure Delie (centraal) met Caroline Pizzala, de captain van OM met nummer 20 naast zich, lukte het enige doelpunt in de 1ste vrouwelijke Classico tussen PSG en OM! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de andere duels won Montpellier thuis tegen Guingamp 3-0 met een dubbel van de Zweedse Sofia Jakobsson, verloor Bordeaux thuis tegen Saint-Etienne met 0-7 met 3 goals van Audrey Chaumette en een dubbel van Julie Peruzzetto, speelden en Rodez en Soyaux 1-1-gelijk en op zaterdag won Juvisy thuis al met 6-0 tegen Metz met een dubbel van zowel Gaëtane Thiney en van Tatiana Coleman.

In de stand hebben Lyon, Montpellier en PSG na 2 speeldagen nog het maximum van de punten. Albi en Metz staan nog zonder punten op de degradatieplaatsen 11 en 12!

Bekijk de video met alle duels van de 2de speeldag met dank aan FFF TV:

Bekijk de samenvatting van PSG – OM met dank aan Romain Ferrat en OM.net via:
Om.net

Voor nog meer over Belgian Red Flame Sara Yüceil:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:
Vrouwenteam TV

Share