Share

Op zaterdag 24 september 2022 stonden Fémina White Star Woluwe en SV Zulte Waregem voor de tweede keer binnen acht dagen tegenover mekaar in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe. Dit keer in het kader van de zestiende finales van de Beker van België in het enige duel tussen teams uit de Women’s Lotte Super League!

Lisa Lefere trapt nummer drie binnen in het stadion waar ze altijd scoort! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Elke Van Gorp mocht aftrappen voor Essevee Women SL dat nog voor het kwartier op voorsprong stond nadat Lisa Lefere alleen door op rechts de bal in de richting van de beter opgestelde Imani Prez speelde waarna Anouck Cochez ongewild in eigen doel besloot (0-1, 14de minuut). Zeven minuten later verdubbelden de bezoekers de voorsprong toen Lisa Lefere van dichtbij kon binnenkoppen (0-2, 21ste minuut). Op het halfuur moest de geblesseerde Elke Van Gorp naar de kant en ook Imani Prez haalde de rust niet heelhuids. Fémina White Star kon pas een eerste keer dreigen op slag van rust via Lies Bongaerts (43ste minuut) terwijl Lisa Despret aan rood ontsnapte voor een fout op de ingevallen Henriette Awete.

Heike Maelfait gaat met de geblesseerde Imani Prez naar de kleedekamers tijdens de rust! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Nog voor het uur lukten de bezoekers een derde goal. Chiara Steyvers bediende Henriette Awete op rechts. Zij mocht ogenschijnlijk in buitenspelpositie doorgaan en voorzetten naar Lisa Lefere die via de paal voor de 0-3 zorgde (59ste minuut). Daarna trapte en kopte de ingevallen Daphné Wertbrouck nog nipt naast terwijl aan de andere kant de ingevallen Aster Janssen vanop rechts de perfecte voorzet gaf richting Henriette Awete die de open kans nog naast wist te trappen (77ste minuut). De thuisploeg zocht nog naar een eerreddend doelpunt. Dat kwam er uiteindelijk niet via de ingevallen Selina Gijsbrechts die een vrije trap nipt naast mikte maar via Anaëlle Wiard op aangeven van Marie Bougard. Het eerste doelpunt van Anaëlle Wiard na haar terugkeer bij FWS Woluwe, na haar titels en successen in het internationale beach soccer en veel avonturen bij tal van andere clubs. FWS Woluwe – SV Zulte Waregem eindigde dus op 1-3 waardoor vrouwelijk Essevee de ‘road to the final’ mag verder zetten!

Jana Simons feliciteert Anaëlle Wiard met haar eerreddende doelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

DIGEST:

Beker van België – 1/16de finales:

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 14′ Anouck Cochez 0-1 owngoal, 21′ Lisa Lefere 0-2, 59′ Lisa Lefere 0-3, 90′ + 3′ Anaëlle Wiard 1-3.

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond FWS Woluwe – SV Zulte Waregem via:

Sportpix.be

Bekijk alle uitslagen in de 1/16de finales van de Beker van België 2022/23 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

Share