Niet alleen het mannenteam van R. Union Saint-Gilloise is onder leiding van Karel Geraerts bezig aan een mooie reeks in België en Europa. Ook het vrouwenteam van de club klom de voorbije dagen in de eerste provinciale Brabant ACFF omhoog en dat na vier overwinningen op rij!

Thomas Otuszewski kon helaas niet aanwezig zijn op bezoek bij RSC Ixelles in het voorlopig enig verloren competitieduel van het heropgerichte team van R. Union SG! Foto – (c) John Hebleut

Na een mooi begin eindigde de maand september 2022 op een negatieve noot voor het team van Thomas Otuszewski die vanwege een Covid-besmetting niet aanwezig kon zijn bij voorlopig de enige competitienderlaag sinds hij aan een nieuw avontuur bij deze club begon. Er werd op vrijdag 23 september 2022 inderdaad met nipt verschil verloren bij RSC Ixelles en dat na een doelpunt van Muna Traub (1-0). Aangezien de geelblauwen ook al een wedstrijd naar een latere datum moesten verschuiven stonden ze tegen goede gewoonte in ergens in de middenmoot van het klassement. De maand oktober bracht voorlopig beterschap want thuis tegen het provinciale team van Fémina White Star Woluwe werd er knap met 4-1 gewonnen en ook op bezoek bij RCS Nivellois mochten na een 1-9-overwinning de drie punten achter de clubnaam bijgeschreven worden.

Rachel Depature is sneller op de bal dan de speelster van RRC Boitsfort! Depature was in flink wat acties betrokken in dit duel! Foto – (c) John Hebleut

Afgelopen zaterdag 15 oktober 2022 kwam dan RRC Boitsfort op bezoek naar het Sportcomplex Charles Picque aan de Joseph Bensstraat in Ukkel. Na een handspel van de bezoekers mocht Nawal Touzani de score openen vanop de strafschopstip (1-0, 15de minuut) en drie minuten later devieerde Sacha Van Mons, een centrale verdediger van Bosvoorde, een voorzet vanop rechts van Rossana Moreira De Abreu in eigen doel (2-0, 18de minuut). Iets over halfweg de eerste helft was het opnieuw de ex-speelster van FC Irlande Auderghem die met een mooi schot over de bezoekende doelvrouw voor de derde goal zorgde (3-0, 26ste minuut).

Het derde doelpunt van de zaterdagnamiddag is in de maak getekend Rossana Moreira De Abreu! Foto – (c) John Hebleut

Nog voor de rust dreef de thuisploeg de score verder op met een dubbel van Lucie Schiro telkens na een assist van Rachel Depature (4-0, 32ste en 5-0, 34ste minuut). Na een mooie aanval via Lucie Schiro en opnieuw Rachel Depature maakte Alyson Nickees nog voor de rust het half dozijn vol (6-0, 39ste minuut) en vervolgens mikte Depature ook nog eens tegen de paal (40ste minuut).

Lucie Schiro me thet nummer 12 gaat zo dadelijk een doelpunt aantekenen voor R. Union SG tegen RRC Boitsfort me hier van links naar rechts Sacha Van Mons, Zoé Lanove en doelvrouw Saulé Sate! Foto – (c) John Hebleut

In de tweede helft hielden de bezoekers uit Bosvoorde beter stand. Ze speelden vanuit een meer gesloten verdediging en ze probeerden het vrouwelijk Union op alle manieren moeilijk te maken. Even over het uur leek een hoekschop van Ryana Meylemans met het hoofd verlengd door Aurelie Stock dan toch een doelpunt van Rachel Depature in te leiden maar de bezoekende doelvrouw Saulé Sate liet zich niet verschalken. Dat gebeurde uiteindelijk toch voor een zevende keer zes minuten voor tijd toen Ryana Meylemans met een afgemeten bal Rossana Moreira De Abreu de diepte instuurde en zij met rechts van bijna tegen de achterlijn de bal toch nog in het bezoekende doel wist te krijgen (7-0, 84ste minuut). Union verzekerde zich zo van een 9 op 9 en het naderde twee punten op leider RAS Jodoigne dat op vrijdagavond 14 oktober 2022 het maximum kwijtraakte na een 3-3-gelijkspel tegen CS Mont-Saint-Guibert, het team waartegen begin september niet kon aangetreden worden maar dat wel op dinsdagavond 18 oktober 2022 op bezoek kwam bij vrouwelijk Union.

Rossana Moreira De Abreu, die hier op de grond ligt, scoorde vanuit een moeilijke hoek het zevende doelpunt na een assist van Ryana Meylemans, hier met nummer 10! Foto – (c) John Hebleut

De vraag was uiteraard hoe sterk dit CS Mont-Saint-Guibert was want het was het eerste team dat punten wist af te snoepen van het team dat tot voor de 7de speeldag alles gewonnen had. R. Union SG was dus gewaarschuwd dat het wellicht geen makkelijke avond zou worden tegen het team van coach Alain Charlier. Maar vrouwelijk Union had een schitterend wedstrijdplan. Het pakte uit met veel druk op de verdediging van de bezoekers en zo kon het tegen de rood-zwarten toch redelijk vlug het verschil maken. Het koos voor de aanval en het combineerde bij momenten bijzonder knap. CS Mont-Saint-Guibert speelde voor wat het waard was maar het kon niet verhinderen dat het bij de rust al 3-0 stond. De kleine maar bijzonder vlugge Rachel Depature zorgde voortdurend voor gevaar en Charline Deswaelf stond twee keer op de goede plaats om af te ronden. Eerst toen doelvrouw Meghan Ceusters de poging van Depature nog wist te keren (1-0, 9de minuut), vervolgens toen Rachel de bal afsnoepte van linksachter Aline Franck en haar de verdubbeling van de score voor de voeten gaf (2-0, 18de minuut). Kort na het openingsdoelpunt had Marika Winska ook nog een vrije trap tegen de buitenkant van de paal getrapt waarna die naast ging (10de minuut). Charline Deswaelf werd even over het halfuur dan zelf de aangever voor het derde doelpunt dat gescoord werd door de inlopende Rossana Moreira De Abreu (3-0, 33ste minuut).

Marika Winska trapte in de avondwedstrijd tegen CS Mont-Saint-Guibert tegen de paal! Foto (c) John Hebleut

Lukte het Union tegen Bosvoorde niet echt om ook in de tweede helft vlotjes te scoren dan waren de aanwezige toeschouwers nu wel getuige van nog meer doelpunten na de rust. Het was wel wachten tot de 70ste minuut voor die vierde goal er kwam. Charline Deswaelf was opnieuw de afwerker, dit keer op aangeven van Rossana Moreira De Abreu (4-0). Twee minuten later kopte ze zelfs de forfaitcijfers op het bord nadat Rachel Depature eerst nog de bezoekde doelvrouw op haar weg vond. R. Union Saint-Gilloise rondde een mooie herfstavond af met een knappe goal die van achteruit begon en uiteindelijk na een mooie technisch staaltje van Rossana Moreira De Abreu op rechts belandde bij de mee opgerukte Aline Deneumoustier. Haar voorzet belandde vervolgens perfect op het hoofd van Rachel Depature die de 6-0-eindstand op het bord kon koppen (90ste minuut).

Bekijk enkele doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan John Hebleut en Vrouwenteam TV:

Na die ruime overwinning klom R. Union Saint-Gilloise onder leiding van coach Thomas Otuszewski naar de tweede plaats met 18 punten op 21 op nog slechts één punt achterstand van leider RAS Jodoigne. Beide teams hebben nog één wedstrijd voor de boeg (R. Union SG komende zaterdagavond 22 oktober 2022 op bezoek bij Maccabi Brussels, RAS Jodoigne zondagochtend 23 oktober 2022 thuis tegen R. Union Lasne Ohain) vooraleer ze mekaar op zaterdag 5 november 2022 om 13 uur treffen in Ukkel! Een wedstrijd die mogelijk nu al een definitief zicht kan geven op de titelkansen van beide teams.