Op donderdag 20 oktober 2022 stonden er in de Belgische competitie met Royal Antwerp FC – KV Oostende en SV Zulte Waregem – RSC Anderlecht twee duels van de 13de speeldag in de Jupiler Pro League op het programma. Internationaal werd er gevoetbald in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League waarin het Albanese Vllaznia mocht debuteren tegen Real Madrid!

Vllaznia hield in Shkodër maar liefst 53 minuten en 27 seconden stand vooraleer Esther Gonzalez de score kon openen voor de bezoekers (0-1). Daarna lukte Real Madrid, vorig seizoen kwartfinalist, een tweede doelpunt na een lichte fout van Aleksandra Popovic op Olga Carmona in de zestien. Olga Carmona zette zelf de strafschop om (0-2, 76ste minuut).

Herbekijk de volledige wedstrijd met dank aan DAZN:

Met een dubbel van Ewa Pajor (1-0, 8ste en 2-0, 15de minuut) binnen het kwartier lag het duel tussen VfL Wolfsburg en het debuterende Sankt Pölten uit Oostenrijk snel in een beslissende plooi. Na de rust dreven Lena Lattwein (3-0, 56ste minuut) en Jill Roord (4-0, 90ste minuut) de score verder op in wat een eenvoudige overwinning was voor de Duitse landskampioen.

In de wedstrijd der debutanten aan de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League tussen AS Roma en Slavia Praag viel er slechts één doelpunt te noteren. Het was Valentina Giacinti die na 62 minuten de ban brak (1-0) en zo de thuisploeg de eerste drie punten in groep B bezorgde.

Na de winst van Arsenal op bezoek bij Olympique Lyonnais op woensdagavond eindigde ook het tweede duel tussen een Franse en een Engelse club in winst voor de bezoekers. Millie Bright lukte kort voor het half uur in het Stade Jean Bouin in Parijs en met Neymar in de tribune het enige doelpunt voor Chelsea op bezoek bij een toch wel heel matig Paris Saint-Germain (0-1, 27ste minuut).

De tweede speeldag staat al volgende week op het programma met wedstrijden op woensdag 26 en donderdag 27 oktober 2022! De topaffiches zijn Real Madrid – Paris Saint-Germain in groep A en Juventus – Lyon in groep C!

Lees nog meer over deze eerste groepsduels via:

Website UEFA.com

PS: Nog meegeven dat in de Jupiler Pro League R. Antwerp FC – KV Oostende op 3-0 eindigde na een vreemde beslissing van de VAR bij een doelpunt van KV Oostende en dat SV Zulte Waregem thuis met 3-2 won tegen RSC Anderlecht!