Share

Terwijl in de Belgische Women’s Lotto Super League de topaffiche tussen titelverdedger RSC Anderlecht en OHL Women op het programma stond in het Lotto Park was het op zaterdag 19 november 2022 in de Engelse Barclays Women’s Super League uitkijken naar de topaffiche tussen Arsenal en Manchester United, een wedstrijd die in het Emirates Stadium werd gespeeld.

Foto – (c) Emirates Stadium

Het was net niet een duel tussen twee ploegen die nog het maximum van de punten hadden want Manchester United verloor op zondag 6 november 2022 voor het eerst dit seizoen onder leiding van coach Marc Skinner thuis tegen Chelsea 1-3. Toch kwamen de vrouwelijke Red Devils in het met 40,064 toeschouwers gevulde Emirates Stadium kort voor de rust op voorsprong dankzij Ella Toone op aangeven van Hayley Ladd (0-1, 39ste minuut). De thuisploeg sloeg in het begin van de tweede helft terug via een schot van Frida Maanum dat via Maya Le Tissier in doel ging (1-1, 46ste minuut) en een knappe tweede goal van de Oostenrijkse international Laura Wienroither die met een halve volley met rechts een voorzet van de Ierse international Katie McCabe binnentrapte (2-1, 73ste minuut). Manchester United leek geklopt maar het kwam na 85 minuten nog langszij toen Millie Turner een vrije trap van Katie Zelem via de onderkant van de lat binnenkopte (2-2) om helemaal in het slot na een hoekschop vanop rechts van Katie Zelem via Alessa Russo ook al met het hoofd het winnende doelpunt te scoren (2-3, 90ste + 1′ minuut). Manchester United maakte zo een einde aan 14 ongeslagen duels van Arsenal in competitieverband. De nederlaag was niet het enige minpunt voor Arsenal want ook Beth Mead moest helemaal op het einde van de wedstrijd nog naar de kant met een vermoedelijke zware blessure die haar wellicht enkele maanden langs de kant zal houden.

Bekijk een samenvatting van de topaffiche tussen Arsenal en Manchester United met dank aan Sky Sports TV / Arsenal / Manchester United:

Op zondagmiddag waren er 38.300 toeschouwers op Stamford Bridge om Chelsea de leiding te zien nemen in de competitie dankzij een 3-0-overwinning tegen stadsgenoot Tottenham Hotspur met de Noorse Celin Bizet in de rangen. De doelpunten vielen allemaal in de eerste helft en kwamen op naam van Samantha Kerr (1-0, 12de minuut), Erin Cuthbert (2-0, 26ste minuut) en Guro Reiten op strafschop (3-0, 36ste minuut).  

Bekijk een samenvatting van het zondagduel tussen Chelsea en Tottenham op Stamford Bridge met dank aan Chelsea TV:

Nog meegeven dat Yana Daniëls met Liverpool een gelijkspel afdwong op bezoek bij Brighton 3-3 en dat Belgian Red Flame Justien Vanhaevermaet met Reading verloor op bezoek bij Aston Villa op Villa Park. Daar werd het 3-1 met 3 goals van de Engelse international Rachel Daly voor de thuisploeg!

Bekijk de samenvatting van Aston Villa – Reading dankzij Aston Villa:

In de andere duels won West Ham United thuis tegen Leicester City 1-0 en pakte Manchester City op zaterdagnamiddag al de volle buit op bezoek bij Everton 1-2.

In de stand heeft Chelsea nu 21 punten uit 8 duels, Arsenal en Manchester United volgen op 3 punten maar met een wedstrijd minder gespeeld. Manchester City is vierde met 15 punten uit 7 duels. Op de 5de plaats vinden we Aston Villa terug met 12 punten uit 7 wedstrijden, West Ham United heeft 12 punten uit 8 wedstrijden. Tottenham en Everton hebben 9 punten uit respectievelijk 8 en 7 wedstrijden. Brighton is 9de met 7 punten. Liverpool staat op de 10de plaats met 4 punten uit 7 wedstrijden, Reading is 11de met 3 punten uit 7 duels en Leicester City sluit de rij met 0 punten uit 8 wedstrijden. Alleen de laatste degradeert op het einde van het seizoen!

Bekijk ook nog de samenvatting van Brighton – Liverpool dankzij Liverpool TV:

De volgende wedstrijd in de Barclays Women’s Super League gaat op donderdag 24 november 2022 tussen Reading met Justine Vanhaevermaet en Liverpool met Yana Daniëls. De aftrap is om 19 uur. In het eerste weekend van december ontvangt Manchester United op zaterdag 3 december 2022 op Old Trafford Aston Villa. Arsenal speelt dan thuis tegen Everton en Chelsea gaat op bezoek bij Leicester City. Op zondag 4 december 2022 speelt Reading opnieuw thuis dan tegen Tottenham, Liverpool ontvangt West Ham United en Manchester City mag het opnemen tegen Brighton.

Lees meer over de Barclays Women’s Super League via:

BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share