Share

Op vrijdag18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 stonden in de tweede klasse A en B de tiende speeldag op het programma terwijl de eerste klasse en de Women’s Lotto Super League al aan speeldag elf toe waren.

Hieronder kan U alle resultaten bekijken.

***Eerste klasse – 11de speeldag:

VC Moldavo – ASE de Chastre 5-1;

KSK Voorwaarts Zwevezele – SV Zulte Waregem B 5-2;

KAA Gent Ladies B – OH Leuven B 1-0;

Kontich – Standard B 4-1;

FW Diksmuide Merkem – Ren. AEC Mons Ladies 1-1;

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

KVC Westerlo Ladies – Wuustwezel 5-3;

RSC Anderlecht B – RFC de Liège 2-0;

Zondag 20 november 2022 om 19u30:

KVK Tienen – KRC Genk Ladies B 1-3;

Kontich won de topaffiche en is opnieuw leider met nu 28 punten uit 10 wedstrijden voor het beloftenteam van Standard dat 27 punten telt uit 11 duels. KSK Voorwaarts Zwevezele heeft op de derde plaats 23 punten uit 11 wedstrijden, KVC Westerlo Ladies is vierde met 22 punten uit 11 duels. Onderaan is Wuustwezel 13de met 6 punten uit 9 wedstrijden, het beloftenteam van SV Zulte Waregem heeft ook 6 punten maar uit 11 duels. KVK Tienen is 15de en voorlaatste met 5 punten na 11 wedstrijden. ASE de Chastre sluit de rij met nog altijd 0 punten uit 10 gespeelde wedstrijden.

***Tweede klasse A – 10de speeldag:

Olsa Brakel – KVK Svelta Melsele 0-5;

KSV Bredene – SV Sottegem 4-1;

VVC Brasschaat – FW Diksmuide Merkem B 6-1;

Dames VK Egem – Bosdam Beveren 1-2;

Eendracht Mazenzele Opwijk – ASP Club Havinnes 26-0;

SV Noorse – Club Brugge B 0-5;

KVE Drongen – KHO Wolvertem Merchtem 2-4;

KHO Wolvertem Merchtem is leider met 25 punten uit 10 duels voor het beloftenteam van Club Brugge, dat 24 punten telt maar een wedstrijd minder heeft gespeeld. Eendracht Mazenzele Opwijk is derde met 22 punten uit 10 wedstrijden. ASP Club Havinnes is helemaal laatste met 0 punten uit 10 wedstrijden. Het kon nog niet scoren dit seizoen en moest inmiddels 117 doelpunten toestaan!

***Tweede klasse B – 10de speeldag:

Sibret – RWDM Girls 1-0;

FWS Woluwe B – FC Alken 2-4;

Sint-Truiden VV – EFA Manhay 3-0;

Standard C – RUS Loyers 4-1;

Ren. AEC Mons Ladies B – KV Mechelen B 0-4;

FC Irlande Auderghem – KVV Vosselaar 2-3;

BX Brussels – Sporting de Charleroi B 1-1;

FC Alken heeft nog altijd het maximum met 30 op 30. Het beloftenteam van KV Mechelen volgt op 6 punten, RUS Loyers is derde op 9 punten van de leider! FC Irlande Auderghem blijft laatste met 3 punten op 30.

***Women’s Lotto Super League – 11de speeldag:

FWS Woluwe – KV Mechelen 2-0;

KRC Genk Ladies – Club YLA 2-0;

RSC Anderlecht – OHL Women 2-3;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Standard – SV Zulte Waregem gestaakt vanwege de mist!

SC Eendracht Aalst Ladies – KAA Gent Ladies 0-4;

Sporting de Charleroi bye;

OHL Women is met een 30 op 30 voor het tweede jaar op rij herfstkampioen op het hoogste niveau in België. RSC Anderlecht, dat voor het eerst verloor in deze competitie, volgt op 3 punten. KRC Genk Ladies is halfweg de competitie knap derde met 21 punten op 30! Onderaan is KV Mechelen 9de met 6 punten, SC Eendracht Aalst Ladies is 10de met 3 punten en Sporting de Charleroi sluit de rij als laatste met 1 punt op 30!

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat in Doha het 22ste WK Voetbal begon. Gastland Qatar verloor de openingswedstrijd tegen Ecuador met 0-2 na twee doelpunten van Enner Valencia (0-1, 16de minuut op strafschop en 0-2, 31ste minuut). Qatar is daarmee het eerste gastland in de WK-geschiedenis dat een openingswedstrijd verloor!
Share