Share

Op zaterdag 19 november 2022 is OHL Women voor het tweede jaar op rij herfstkampioen geworden in de Women’s Lotto Super League. Op een dag waarin de regen met bakken uit de lucht viel won OHL Women in het Lotto Park tegen titelverdediger en bekerhouder RSC Anderlecht met 2-3!

Koud, regen en grijs weer voor de topaffiche in het Lotto Park tussen RSC Anderlecht en OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vorig seizoen werd OHL Women al op de negende speeldag herfstkampioen in de toen nog Women’s Scooore Super League en dat na een 3-0-thuiswinst tegen Club YLA. Dit seizoen is het opnieuw prijs voor het team van Jimmy Coenraets maar nu was het wachten tot de 11de speeldag want RSC Anderlecht en OHL Women hielden na elk 9 gespeelde wedstrijden in een competitie met nu 11 teams gelijke tred met allebei een 27 op 27. Alleen het doelsaldo was verschillend maar in het voordeel van het team uit Oud-Heverlee Leuven (37-2 tegenover 35-7). OHL Women won vorig seizoen de herfsttitel met een 25 op 27. Het had op één wedstrijd na alles gewonnen (thuis tegen Standard werd het toen 1-1). Nu doet het beter met een 30 op 30.

Drie doelpuntenmakers op één foto: Estee Cattoor in de achtervolging op , Esther Buabadi aan de bal met Jill Janssens (rechts) die klaar is om te helpen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RSC Anderlecht en OHL Women maakten er in het Lotto Park een boeiende wedstrijd van met vroege doelpunten ook. Eerst kopte Silke Vanwynsberghe de thuisploeg op voorsprong nadat Sarah Wijnants na een weggewerkte hoekschop de perfecte voorzet gaf (1-0, 7de minuut). Twee minuten later was alles echter te herdoen nadat Estée Cattoor een hoekschop vanop links van Valesca Ampoorter in één tijd succesvol overnam (1-1, 9de minuut). Kort voor de rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong toen Jill Janssens op aangeven van Hannah Eurlings doelvrouw Justien Odeurs met een bal over de grond in de verste hoek passeerde (1-2, 41ste minuut). RSC Anderlecht dacht aan buitenspel want de assistent-scheidsrechter stak net voordien de vlag de hoogte in. Ella Van Kerkhoven kwam inderdaad terug uit buitenspel maar thuisspeelster Marie Minnaert had de bal met de voet gedevieerd waardoor de scheidsrechter het protest uiteindelijk wegwuifde. Halfweg stond OHL Women dus met 1-2 voor!

Sari Kees gaat voorbij Charlotte Tison. OHL Women neemt voorlopig alleen de leiding in de Women’s Lotto Super League 2022/23! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bijna onmiddellijk na de rust met ongewijzigde teams op het veld zette Hannah Eurlings op aangeven van Marie Detruyer doelvrouw Justien Odeurs aan het werk (49ste minuut). Aan de overkant had Esther Buabadi op aangeven van Sarah Wijnants meer succes. Zij trapte met rechts via de vingertoppen van Nicky Evrard de gelijkmaker tegen de touwen (2-2, 52ste minuut). Sarah Wijnants vond het zijnet op aangeven van Marie Minnaert (56ste minuut) en Charlotte Tison onderschepte een poging tot uitverdedigen van OHL Women waarna ze met een schot laag over de grond Nicky Evrard op de proef stelde (58ste minuut). Op het uur had OHL Women pech. Lore Jacobs kopte een nieuwe hoekschop van Valesca Ampoorter weg en Estée Cattoor controleerde de bal vooraleer ze die met links op de slof nam. De lat hield RSC Anderlecht overeind waarna de rebound van Amber Tysiak hoog over het doel ging (60ste minuut). Net toen iedereen dacht dat deze wedstrijd op een gelijkspel zou eindigen viel de beslissing. De ingevallen Nurija van Schoonhoven ging op links na wat overstapjes voorbij Silke Vanwynsberghe en gaf de bal strak voor waarna Michelle Colson onder druk van Ella Van Kerkhoven de bal ongewild via de linkerhiel in eigen doel tikte (2-3, 89ste minuut). De meegereisde fans van OHL Women mochten juichen. Ze zagen een knappe zegen van hun favoriete vrouwenteam!

Bekijk de samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSCA TV / Eleven Sports:

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Elfde speeldag:

RSC Anderlecht – OHL Women 2-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 7′ Silke Vanwynsberghe 1-0, 9′ Estée Cattoor 1-1, 41′ Jill Janssens 1-2, 52′ Esther Buabadi 2-2, 89′ Michelle Colson 2-3 owngoal.

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond RSC Anderlecht – OHL Women via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Later op de namiddag werd Standard – SV Zulte Waregem in het begin van de tweede helft bij een stand van 2-0 gestaakt vanwege de mist terwijl KAA Gent Ladies met 0-4 won op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Vrijdagavond won KRC Genk Ladies thuis tegen Club YLA met 2-0 en ook FWS Woluwe won thuis met dezelfde cijfers (2-0 dus) tegen KV Mechelen.

 

 

 

Share