Share

Na de tweede overwinning van het seizoen thuis tegen SC Eendracht Aalst Ladies was het uitkijken of KV Mechelen op de laatste speeldag van de heenronde in de Women’s Lotto Super League ook op bezoek bij FWS Woluwe op vrijdagavond 18 november 2022 voor een driepunter zou kunnen zorgen.

Sylvie Deckers en haar assistenten Arthur Van Geyssel en Jean François Vilain komen het veld op voor het duel tussen FWS Woluwe en KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Shayna Raekelboom die in haar jongere jaren voor Fémina White Star Woluwe voetbalde mocht aftrappen voor de bezoekers in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe maar het was de thuisploeg die de eerste poging richting doel liet noteren. Marie Bougard speelde de bal naar voor en Selina Gijsbrechts mikte net iets te hoog om Silke Baccarne te kunnen verontrusten. In de 7de minuut was het wel raak voor het team van coach Audrey Demoustier. Na een mooi opgebouwde aanval zette Lotte Michiels voor vanop rechts en Lisa Despret was goed de zestien ingelopen om met rechts het openingsdoelpunt tegen de touwen te tikken (1-0). Kort voor het kwartier stuurde Ibtissam Bouharat, die straks wellicht met Marokko één van de weinige speelsters uit de Women’s Lotto Super League op het WK 2023 zal worden, Shayna Raekelboom door de buitenspelval maar in plaats van zelf haar kans te wagen probeerde ze nog Lisa Demoulin te bereiken. Ze raakte echter het been van Camille Dinjart waardoor WIlleke Willems de bal uiteindelijk eenvoudig kon oppakken om erger te voorkomen (14de minuut). Net over halfweg de eerste helft dan een mooie actie van Fémina White Star. Lisa Despret speelt naar Lies Bongaerts die op haar beurt Céline Verdonck alleen op weg naar het bezoekende doel zet maar haar poging oog in oog met Silke Baccarne belandde in het zijnet (25ste minuut). Céline Verdonck zou zich voor de rust nog twee keer laten opmerken eerst nadat ze met een solo vanop eigen veld was vertrokken en uiteindelijk op de bezoekende doelvrouw besloot (35ste minuut) en vervolgens met een schot dat Silke Baccarne eenvoudig uit haar doel wist te houden (44ste minuut). Halfweg stond FWS Woluwe met 1-0 voor!

Shayna Raekelboom prbeert het hier Stefanie Deville (FWS Woluwe) lastig te maken maar kV Mechelen was minder dan het wilde zijn in het Fallonstadion! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

In het begin van de tweede helft probeerde Noa Corbeels het op aangeven van Matilde Drumont met een schot vanop afstand maar Willeke Willems was paraat (49ste minuut). Vijf minuten later zette Lotte Michiels ploeggenote Lies Bongaerts alleen op weg naar het bezoekende doel maar de middenvelder van Fémina White Star verspeelde alsnog de bal. Even later zou ze dan toch een schot richting het bezoekende doel afvuren op aangeven van Selina Gijsbrecht maar Silke Baccarne stond paraat (55ste minuut). Op het uur ging Ellen Charlier van KV Mechelen dan volgens Sylvie Deckers, de scheidsrechter van dienst, iets te gretig voor de bal in duel met Taika De Koker.

Ellen Charlier ging voluit voor elke bal hier tegenover Bente Verspeelt van FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Er leekt niet echt veel aan de hand maar de vrije trap die volgde had wel gevolgen. Céline Verdonck zorgde met rechts voor de perfecte voorzet en die werd in de zestien in één tijd met de rechtervoet door Lotte Michiels in het dak van het doel gedevieerd (2-0, 61ste minuut). In het laatste half uur probeerde KV Mechelen nog met een vrije trap vanop links van Noa Corbeels weggebokst door Willeke Willems (74ste minuut) en een halve omhaal van Shayna Raekelboom op aangeven van Lisa Vanhentenrijk maar het was allemaal te zwak om de aansluitingstreffer te scoren (75ste minuut). Marie Bougard stuurde daarna nog Céline Verdonck alleen richting Silke Baccarne zonder succes (77ste minuut) en ook het schot van de ingevallen Anaëlle Wiard ging nog naast (86ste minuut). De score veranderde dus niet meer en FWS Woluwe boekte de tweede overwinning van het seizoen waardoor het op het einde van de heenronde nog net over KV Mechelen naar de achtste plaats in het klassement klom. 

De doelpuntenmakers met Lotte Michiels, ook nog goed voor de assist bij de eerste goal, en Lisa Despret! Foto (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

Op de volgende speeldag gaat FWS Woluwe op zaterdag 26 november 2022 op bezoek bij SV Zulte Waregem met aftrap om 15u30 vooraleer het de week nadien op vrijdag 2 december 2022 Standard ontvangt. KV Mechelen speelt dan weer op zaterdag 26 november 2022 om 19 uur thuis tegen KAA Gent Ladies. De week nadien gaat het op zaterdag 3 december 2022 op bezoek bij Club YLA met aftrap om 16u15.

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Elfde speeldag:

FWS Woluwe – KV Mechelen 2-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 7′ Lisa Despret 1-0, 61′ Lotte Michiels 2-0.

Bekijk de fotoreportage van Kristof De Moor rond FWS Woluwe – KV Mechelen via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: In de andere wedstrijd van vrijdagavond won KRC Genk Ladies thuis met 2-0 tegen Club YLA!

Share