Share

Op woensdag 23 november 2022 om 20 uur is het op het WK 2022 in Qatar tijd voor de Rode Duivels van Roberto Martinez om aan hun 14de WK te beginnen met het eerste groepsduel tegen Canada onder leiding van bondscoach John Herdman, een oude bekende uit het vrouwenvoetbal, maar eerder op de dag gaat in Parijs en in het Tsjechische Mlada Boleslav de derde speeldag in de groepfase van de UEFA Women’s Champions League van start.

In groep A ontvangt Paris Saint-Germain in het Stade Jean Bouin het Albanese Vllaznia terwijl Slavia Praag het in groep B opneemt tegen de Oostenrijkse landskampioen Sankt-Pölten. Later op de avond is er in Londen met Chelsea – Real Madrid een topaffiche op het programma in groep A terwijl AS Roma het in Latina opneemt tegen VfL Wolfsburg.

Op donderdag 24 november 2022 is er nog meer voetbal in de UWCL met dan opnieuw een duel in Camp Nou tussen de vrouwenteams van FC Barcelona en Bayern München (18u45 in groep D).  De Belgische Gouden Schoen Janice Cayman gaat op hetzelfde moment met Olympique Lyonnais op bezoek bij FC Zürich (18u45 in groep C). Later op de avond is er nog Juventus – Arsenal (21u in groep C) en Benfica – Rosengard (21u in groep D).

Alles is rechtstreeks te zien via het YouTube kanaal van DAZN:

Voor alle tussenstanden en resultaten kan U hieronder terecht:

UEFA.com – UWCL 2022-23

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat de Rode Duivels al 13 keer op een WK-eindronde speelden. België won 20 van de 48 gespeelde wedstrijden, het speelde 9 keer gelijk en het verloor 19 keer. Het luke 68 goals en kreeg er in totaal 72 tegen. Het eerste duel in groep F tussen Marokko en Kroatië eindigde op 0-0.

 

 

 

Share