Share

OH Leuven staat dit seizoen met twee teams in de kwartfinales van de Beker van België nadat op dinsdagavond 22 november 2022 het beloftenteam van de club, beter bekend als Jong OHL, zich ten koste van het beloftenteam van Standard wist te plaatsen voor de volgende ronde!

Terwijl de ogen van de wereld gericht waren op het WK-groepsduel in Qatar tussen de regerende wereldkampioen Frankrijk en Australië, samen met Nieuw-Zeeland organisator van het volgende WK Vrouwenvoetbal, kwam Het team van Tom Schoovaerts net voor het halfuur op voorsprong dankzij een doelpunt van Debby Coenraets (1-0, 29ste minuut). De bezoekers uit Luik wisten echter in het begin van de tweede helft langszij te komen via Olga Geyskens (1-1, 55ste minuut). De beslissing viel iets minder dan twintig minuten voor het einde van de wedstrijd vanop de strafschopstip. Het was de Nederlandse Nurija van Schoonhoven die Jong OHL naar de kwartfinales trapte (2-1, 71ste minuut). Het beloftenteam mag het nu volgende week dinsdag 29 november 2022 thuis opnemen tegen SV Zulte Waregem met aftrap aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee om 20 uur. 

DIGEST:

Beker van België – Achtste finale:

OH Leuven B – Standard B 2-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 29′ Debby Coenraets 1-0, 55′ Olga Geyskens 1-1, 71′ Nurija Van Schoonhoven 2-1 op strafschop.

Dit zijn alle kwartfinales in de Beker van België 2022/23:

Op dinsdag 29 november 2022 om 20 uur:

Standard – OHL Women;

Sporting de Charleroi – KRC Genk Ladies;

OH Leuven B (1ste klasse) – SV Zulte Waregem;

Op woensdag 30 november 2022 om 20 uur:

Kontich (1ste klasse) – Club YLA;

Lees nog meer over de eerdere achtste finales in de Beker van België 2022/23 via:

Vrouwenteam.be

En via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

Stephanie Frappart uit Frankrijk was nu in Mexico – Polen van dinsdag 22 november 2022 ook de allereerste vrouw die 4de offical was bij een WK-eindrondeduel bij de mannen. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

 
PS: Nog meegeven dat op de derde dag van het WK 2022 in Qatar de verrassing viel in het duel tussen Argentinië en Saudi Arabië n groep C. Ondanks een vroeg strafschopdoelpunt van Lionel Messi (1-0, 10de minuut) werd het daar 1-2 met goals in het begin van de tweede helft van Saleh Al-Shehri (1-1, 49ste minuut) en Salem Al-Dawsari (1-2, 53ste minuut). Zowel Denemarken – Tunesië (groep D) als Mexico – Polen (groep C) eindigden vervolgens in 0-0 met als opmerkelijk feit een door de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa (ex-Standard) geredde strafschop van Robert Lewandowski (58ste minuut) . In de avondwedstrijd won regerend wereldkampioen Frankrijk met 4-1 tegen Australië na doelpunten van Craig Goodwin (0-1, 9de minuut), Adrien Rabiot (1-1, 27ste minuut), Olivier Giroud (2-1, 32ste minuut), Kylian Mbappé (3-1, 68ste minuut) en opnieuw Olivier Giroud (4-1, 71ste minuut), die met zijn tweede doelpunt van de avond het record van 51 doelpunten van Thierry Henri voor Frankrijk evenaarde! Nog meegeven dat ook de eerste vrouwelijke officials in actie kwamen wat een primeur is op het WK bij de mannen. Stéphanie Frappart was vierde scheidsrechter in Mexico – Polen, de Rwandese Salima Mukansanga mocht later op de avond hetzelfde doen bij Frankrijk – Australië!

 

 

Share