Share

Vorig seizoen kwam OHL Women in de reguliere competitie thuis tegen Standard niet verder dan een gelijkspel. In het King Power Stadion at Den Dreef werd het 1-1. Het was dus uitkijken hoe het team van Jimmy Coenraets het dit jaar zou doen in de competitiewedstrijd tegen de vrouwelijke Rouches.

Lea Cordier in duel met Zenia Mertens van OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard speelde een behoorlijke eerste helft maar het was vervelend dat het ondanks dat bij de rust al 2-0 achter stond. Net nadat Léa Cordir een onrechtstreekse vrije trap gestopt zag door Nicky Evrard, de doelvrouw van de Belgian Red Flames opende OHL Women de score na een hoekschop van Valesca Ampoorter. Hilary Damman, de doelvrouw van Standard, ging onder de bal door en Amber Tysiak kon via de rug van Léa Cordier de score openen (1-0, 36ste minuut).

Amber Tysiak kopte het openingsdoelpunt voor OHL Women via de paal binnen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vier minuten later stond het al 2-0. Jill Janssens trapte de bal naar voor richting Ella Van Kerkhoven. Zij kopte door naar Marie Detruyer die de bal op haar beurt terugspeelde naar Ella centraal in de zestien en zij kon met de punt van de voet de score verdubbelen (2-0, 40ste minuut).

Ella Van Kerkhoven zorgde kort na het openingsdoelpunt voor de verdubbeling van de score! OHL Women maakte in minder dan vijf minuten het verschil met Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Kort na de rust had de wedstrijd beslist kunnen zijn toen Ella Van Kerkhoven een verre trap van Nicky Evrard doorkopte en Jill Janssens de paal trof (48ste minuut). Pas daarna sloeg Standard terug. Nicky Evrard trapte een poging van Noémie Gelders, die nog gedevieerd was door de rug van Valesca Ampoorter, bijna op de doellijn en net voor de voeten van Hanne Merkelbach weg (50ste minuut).

Nicky Evrard is het eerst bij de bal voor Hanne Merkelbach (hier door Welma Fon nauwelijks zichtbaar) gevaarlijk kan zijn! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Dan ging Welma Fon op de rechterflank Sari Kees voorbij. Ze gaf de bal voor  en aan de tweede paal kon Noémie Gelders de aansluitingstreffer aantekenen (2-1, 56ste minuut).

Noémie Gelders lukte zopas de aansluitingstreffer voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard gaf de indruk bekwaam te zijn om de gelijkmaker te kunnen scoren maar net op het moment dat bijna iedereen daarvan doordrongen was kreeg het een derde doelpunt tegen. Zenia Mertens stuurde vanop haar eigen helft met een diepe bal Jill Janssens weg op rechts. Zij stormde op Hilary Damman af en versloeg haar ook voor een derde keer deze namiddag (3-1, 81ste minuut).

Jill Janssens ontvang felicitaties van Shari Van Belle! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women haalde zo 33 op 33. Standard blijft ver achter en het moet nu alles op die kwartfinale in de Beker van België van dinsdag 29 november 2022 voor eigen publiek zetten. Daar is OHL Women opnieuw de tegenstander!

OHL Women blij na de 33 op 33! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

DIGEST:

Women’s Lotto Super League – Twaalfde speeldag:

OHL Women – Standard 3-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 36′ Amber Tysiak 1-0, 40′ Ella Van Kerkhoven 2-0, 56′ Noémie Gelders 2-1, 81′ Jill Janssens 3-1,

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond OHL Women – Standard via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: In de andere wedstrijden in de Lotto Women’s Super League op zaterdag 26 november 2022 speelden SV Zulte Waregem en FWS Woluwe 0-0-gelijk terwijl KV Mechelen – KAA Gent Ladies op 0-3 eindigde. Op het WK 2022 in Qatar plaatste titelverdediger Frankrijk zich in groep D als eerste team voor de achtste finales door met 2-1 te winnen tegen Denemarken. Eerder op de dag verloor Tunesië in die groep met 0-1 tegen Australië. In groep C won Polen met 2-0 tegen Saudi Arabië en versloeg Argentinië dankzij o.a. een doelpunt van Lionel Messi Mexico met 2-0.
 
 
Share