Share

De Belgische voetbalstadions geraken bij wedstrijden van het vrouwenvoetbal niet echt gevuld. In het buitenland is dat anders ook al betreft het geen topaffiches zoals afgelopen zaterdagnamiddag in de Duitse Flyeralarm Frauen-Bundesliga.

Het vrouwenteam van SV Werder Bremen groet het publiek na afloop van de wedstrijd! Foto – (c) SV Werder Bremen

Het duel van de achste speeldag tussen SV Werder Bremen en SC Freiburg lokte op zaterdag 26 november 2022 maar liefst 20.417 toeschouwers naar de primeur in het Weserstadion in Bremen. De thuisploeg kwam na 28 minuten op voorsprong via Nina Lührssen (1-0) maar Janina Minge maakte kort voor de rust gelijk (1-1, 44ste minuut). In het slotkwartier lukte Janina Minge ook het winnende doelpunt voor de bezoekers (1-2, 78ste minuut). Het vrouwenteam van SV Werder Bremen blijft in de stand 11de en voorlaatste met 2 punten op 24. SC Freiburg bleef door de overwinning vijfde in het klassement met nu 15 op 24!

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Magenta Sport TV:

Belgian Red Flame Tine De Caigny, die na 69 minuten mocht invallen bij Hoffenheim, won de dag voordien al met haar club op bezoek bij Turbine Potsdam met 1-3 na doelpunten in de tweede helft van Katharina Naschenweng (0-1, minuut), Ereleta Memeti (0-2, 64ste minuut) en Melissa Kössler (0-3, 65ste minuut) terwijl Pauline Deutsch het eerreddende doelpunt lukte voor de thuisploeg (1-3, 72ste minuut). Hoffenheim staat voorlopig op de vierde plaats met 16 op 24. Turbine Potsdam, dat in het verleden tweemaal de Europabeker won (de UEFA Women’s Cup in 2005 en de UEFA Women’s Champions League in 2010) is aan een rampseizoen bezig. Het staat 12de en laatste en heeft nog maar 1 punt op 24!

In de andere duels op de 8ste speeldag won Eintracht Frankfurt zaterdag thuis tegen Bayer 04 Leverkusen met 1-0. Op zondag 27 november 2022 won MSV Duisburg het duel der promovendi thuis tegen SV Meppen met 1-0, boekte VfL Wolfsburg een 0-4-overwinning op bezoek bij 1.FC Köln en versloeg Bayern München voor eigen publiek SGS Essen met 2-0. VfL Wolfsburg is leider met het maximum van de punten 24 op 24 voor Eintracht Frankfurt 20 op 24 en Bayern München 19 op 24.

Tine De Caigny, hier recent met de Belgian Red Flames aan het werk tegen Slovakije, neemt het nu vrijdag 2 december 2022 met Hoffenheim op tegen Bayern München! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op de 9de speeldag ontvangt Tine De Caigny met Hoffenheim op vrijdagavond 2 december 2022 Bayern München met aftrap om 19u15 terwijl VfL Wolfsburg op zaterdag 3 december 2022 om 13 uur de andere topaffiche speelt thuis tegen Eintracht Frankfurt!

Lees nog meer over SV Werder Bremen – SC Freiburg in het Weserstadion via:

Website SV Werder Bremen

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Op het WK 2022 in Qatar plaatsten Brazilië en Portugal zich op maandag 28 november 2022 voor de achtste finales. Brazilië won in groep G tegen Zwitserland met 1-0. Het andere duel in deze groep tussen Servië en Kameroen eindigde op 3-3. In groep H won Portugal met 2-0 tegen Uruguay waardoor het een ronde verder mag. Het andere duel in deze groep tussen Zuid-Korea en Ghana eindigde op 2-3!

 

 

Share