Share

De laatste Brusselse derby voor nieuwjaar in de tweede klasse B van het Belgische nationale vrouwenvoetbal vond op zaterdag 26 november 2022 plaats in de schaduw van het Edmond Machtenststadion tussen RWDM Girls en BX Brussels, dit seizoen allebei nieuwkomers op dit niveau.

De opwarming van enkele speelsters van RWDM Girls met zicht op het Edmond Machtensstadion! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Het eerste schot in deze wedstrijd kwam van de bezoekers. Marie Pels, toch wel een ontdekking dit seizoen bij BX Brussels, trapte naast. Daarna nam RWDM Girls het heft in handen en het mocht al vlug een strafschop nemen nadat de bezoekende doelvrouw Maria-Clara Nesim in de zestien ietwat ongelukkig Soraya El Bouzzid onderuit haalde. Salma Bouzzedi zette zich achter de bal en knalde met rechts tegenvoets binnen (1-0, 11de minuut). Even later gaf zij uit hoekschop ook de assist voor het tweede doelpunt voor het team van coach Zoubir Eutamene. Het was de mee opgerukte centrale verdediger Teslime ‘Tess’ Karahisarli die met rechts vanop de rechterkant net binnen de zestien in de verste benedenhoek raak knalde (2-0, 29ste minuut). Weinige ogenblikken later stond het zelfs 3-0. Firdes Necipoglu dribbelde zich voorbij enkele speelsters van BX Brussels en ze besloot haar knappe solo met een prachtig schot in de hoek (3-0, 31ste minuut). Dat was meteen de ruststand.

Soraya El Bouzzid werd onderuit gehaald door de bezoekende doelvrouw waarna een strafschop volgde! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

In de tweede helft schudde de bezoekende coach Cedric Michel zijn ploeg flink door mekaar om dit keer tot een betere tegenstand te komen. Het deerde de thuisploeg niet want ook nu wisten ze een bijzonder mooi doelpunt te scoren. Na een fout op Firdes Necipoglu, de bedrijvige nummer 10 van de thuisploeg, zette rechtsachter Sarah Dellevoet zich achter de bal. Haar vrije trap met rechts vanop ruim twintig meter ging hoog in het bezoekende doel (4-0, 67ste minuut). In het vierde kwart van de wedstrijd probeerden beide teams de score verder op te drijven maar er vielen geen doelpunten meer. Niet erg want de neutrale toeschouwers had drie knappe goals gezien en dat is zeker niet in alle wedstrijden het geval.

Het vrouwenteam van STVV is de volgende tegenstander van RWDM Girls! Foto – (c) STVV

RWDM Girls staat voorlopig 8ste met 17 punten op 17 punten op 33 en het speelt nog twee wedstrijden voor nieuwjaar. Op zaterdag 3 december 2022 gaat het op bezoek bij Sint-Truiden VV met aftrap om 15 uur vooraleer het op zaterdag 10 december 2022 in de laatste competitiewedstrijd van het jaar EFA Manhay ontvangt met aftrap om 17 uur. BX Brussels, op dit ogenblik 11de met 8 op 33, ontvangt toekomende zondag 4 december 2022 om 12 uur aan de Pierre Schlosserstraat in Anderlecht het Limburgse FC Alken, de leider in de reeks met het maximum van de punten, vooraleer het op zaterdag 10 december 2022 op bezoek gaat bij RUS Loyers met aftrap om 17 uur.

Nog meegeven dat clubs zich nu al kunnen inschrijven voor het volgende ‘International Ladies Tournament van BX Brussels’ in mei 2023 via:

Fb Cedric Michel / BX Brussels

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share