In concurrentie met de slotwedstrijden in groep C tussen Polen en Argentinië en Saudi Arabië en Mexico op het WK 2022 in Qatar ontving Kontich, de leider in de eerste klasse, in de laatste wedstrijd van de kwartfinales van de Beker van BelgIë Club YLA.

Ondanks het WK 2022 in Qatar toch flink wat toeschouwers voor Kontich – Club YLA in de kwartfinales van de Beker van België! Foto – (c) K. Kontich FC

Kontich kwam al vroeg op voorsprong dankzij een kopbal van Amy Littel na een hoekschop van Anouk Bergen (1-0, 6de minuut). De thuisploeg had in de eerste helft verder kunnen uitlopen maar het zag een doelpunt afgekeurd worden, Amy Littel kopte na een hoekschop nu tegen de lat en de andere mogelijkheden die er nog waren werden niet afgewerkt. Na het halfuur nam Club YLA het heft in handen en het was Roosa Ariyo die voor de gelijkmaker zorgde (1-1, 35ste minuut). In de tweede helft voetbalden de bezoekers zich naar de overwinning en de kwalificatie met doelpunten via eerst opnieuw Roosa Ariyo na een assist van Sakina Ouzraoui (1-2, 66ste minuut) en vervolgens met een afstandsschot van Davinia Vanmechelen (1-3, 69ste minuut).

Kontich kan nu verder alles op de competitie zetten in eerste klasse te beginnen met een thuiswedstrjid nu zaterdag 3 december 2022 om 15u30 tegen Ren. AEC Mons Ladies. Club YLA speelt eveneens op zaterdagnamiddag een thuiswedstrijd maar dat in de Women’s Lotto Super League tegen KV Mechelen met aftrap om 16u15 in Aalter!

***Dit waren de doelpuntenmakers in de laatste kwartfinale Beker van België:

Kontich (1ste klasse) – Club YLA 1-3 (rust: 1-1);

6′ Amy Littel 1-0, 35′ Roosa Ariyo 1-1, 66′ Roosa Ariyo 1-2, 69′ Davinia Vanmechelen 1-3.

De halve finalisten in de Beker van BelgIë 2022/23 zijn dus Standard, KRC Genk Ladies, SV Zulte Waregem en Club YLA. Eén van die vier ploegen zal RSC Anderlecht opvolgen op de erelijst!

PS: Geven we nog mee dat in groep C Polen – Argentinië ondanks een gemiste strafschop van Lionel Messi op 0-2 eindigde en dat Saudi Arabië – Mexico 1-2 werd. Eerder op de dag waren er in groep D overwinningen voor Australië tegen Denemarken 1-0 en voor Tunesië tegen Frankrijk 1-0. Daardoor zijn er opnieuw twee achtste finales bekend geworden namelijk Argentinië – Australië op zaterdag 3 december 2022 om 20 uur en Frankrijk – Polen op zondag 4 december 2022 om 16 uur.