In het weekend dat de Koninklijke Belgische Voetbalbond met de 12-jarige Louisa Degey uit Goé nabij Verviers haar 50.000 speelster mocht aansluiten werd er in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal uiteraard ook competitievoetbal gespeeld. Er stonden volledige speeldagen op het programma in de eerste en de tweede klasse A en B alsook in de Women’s Lotto Super League.

Louisa Degey, hier tussen Sari Bocksoen (KBVB, links) en Clotilde Codden (ACFF, rechts) is de 50.000ste aangesloten speelster bij de KBVB. Foto – (c) KBVB

Standard B – RSC Anderlecht B 2-1;

Ren AEC Mons Ladies – KVC Westerlo Ladies 2-1;

ASE De Chastre – KSK Voorwaarts Zwevezele 2-5;

SV Zulte Waregem B – KVK Tienen 2-1;

Ondanks het eerste verlies van het seizoen blijft Kontich leider met 34 punten uit 13 duels, het beloftenteam is tweede met 34 punten uit 14 wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele en KVC Westerlo Ladies hebben op een gedeelde derde plaats allebei 26 punten uit 14 duels.

KHO Wolvertem Merchtem is herfstkampioen in de 2de klasse A! Foto – (c) KHOWM

KHO Wolvertem Merchtem is de herfstkampioen in de tweede klasse A met 34 punten uit 13 duels. KVE Drongen, vorig seizoen nog in eerste provinciale is knap tweede met 30 punten uit 13 wedstrijden. Eendracht Mazenzele Opwijk is derde met 29 punten uit 13 duels. Het beloftenteam van Club Brugge is vierde met 28 punten uit 12 wedstrijden.

Sporting de Charleroi B – KV Mechelen B 0-5;

FC Alken was al herfstkampioen en het heeft nu halfweg ook nog altijd het maximum van de punten 39 op 39! Het beloftenteam van KV Mechelen is tweede op 6 punten van de leider. RUS Loyers volgt op de derde plaats op 9 punten van FC Alken!

PS: Nog meegeven dat op maandag 5 december 2022 het Beroepscomité van de KBVB besliste om het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies een 5-0-overwinning toe te kennen voor de op het veld met 0-3 verloren wedstrijd tegen RWDM Girls van zaterdag 15 oktober 2022. De thuisploeg claimde dat er in een wedstrijd zonder officiële scheidsrechter (!) of assistent-scheidsrechters (het waren fans van de thuisploeg die daarbij dienst deden) een speelster van RWDM Girls niet op het wedstrijdblad stond. Ren. AEC Mons Ladies kreeg merkwaardig genoeg ook nog gelijk. Fairplay is een woord dat vaak gebruikt wordt als slogan door voetbalbonden maar dat als puntje bij paaltje komt toch niet toegepast wordt!

SC Eendracht Aalst Ladies bye;

RSC Anderlecht is de nieuwe leider met 36 punten uit 13 duels. OHL Women volgt op de tweede plaats met 34 punten uit 12 wedstrijden. KRC Genk Ladies is derde met 15 punten uit 12 duels.

Louisa Degey is de dochter van Cécile Carnol, ex-Belgisch international en ex-spits en goalgetter van Standard Fémina. Foto – (c) KBVB

Lees nog meer over Louisa Degey, de dochter van ex-international Cécile Carnol, die zich als 50.000ste speelster aansloot bij de KBVB:

RBFA.be – 50.000ste speelster

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

PS: Op het WK 2022 in Qatar werden op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 de kwartfinales afgewerkt. Twee van de vier duels werden beslist na strafschoppen. Kroatië – Brazilië werd 4-2 nadat het na 120 minuten 1-1 stond en na 90 minuten nog 0-0, Nederland – Argentinië werd 3-4 nadat het na 120 minuten 2-2 stond. Dat was ook al de stand na 90 minuten. Op zaterdag werd alles beslist in de reguliere speeltijd. Marokko schreef geschiedenis door met 1-0 te winnen tegen Portugal na een doelpunt van Youssef En-Nesyri (42ste minuut). Engeland – Frankrijk eindigde op 1-2! De halve finales zijn op dinsdag 13 december 2022 om 20 uur Argentinië – Kroatië en op woensdag 14 december 2022 om 20 uur Frankrijk – Marokko