2022 was een fantastisch jaar voor RWDM Girls. Het promoveerde eind april naar de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal en na een moeilijk begin in die tweede klasse B gaat het langzaam maar zeker crescendo voor het team van coach Zoubir Eutamene dat het jaar eindigde met een klinkende overwinning tegen EFA Manhay, ook al een nieuwkomer op dit niveau.

Ninon Spruytte (EFA Manhay) waakt hier over Nouemâni Yasmine (RWDM Girls). Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

RWDM Girls kwam thuis tegen het team uit de Ardennen op voorsprong met doelpunten van Nouhaila El Montasser op aangeven van Soraya El Bouzid (1-0, 13de minuut) en dankzij een knap schot van Firdes Necipoglu 2-0 voor (26ste minuut). Op het halfuur maakten de bezoekers echter eerst de aansluitingstreffer via Chloé Méan op aangeven van Mai-Li Hagelstijn (2-1, 30ste minuut) en enkele seconden later zelfs de gelijkmaker opnieuw via Chloé Méan na balverlies bij de thuisploeg (2-2, 30ste minuut). Twee minuten later was er opnieuw balverlies in de Molenbeekse verdediging maar dit keer vond Chloé Méan de Nigeriaanse doelvrouw Alaba Jonathan op haar weg! In het derde kwartier nam RWDM Girls opnieuw  afstand. Nadat Soraya El Bouzid eerst een hoekschop vanop rechts van Salma Bouzzedi tegen de lat kopte (39ste minuut) kon ze even later toch scoren. Ze tikte de bal mooi over de bezoekende doelvrouw op aangeven van Salma Bouzzedi (3-2, 40ste minuut). Dan speelde Yasmine Nouemâni samen met eerst Nouhaila El Montasser en vervolgens met Soraya El Bouzid om de 4-2 binnen te trappen (41ste minuut). Net voor het rustsignaal werd het nog 5-2 na samenspel tussen Soraya El Bouzid en Nouhaila El Montasser waarbij deze laatste haar tweede goal van de inmiddels al vooravond lukte (44ste minuut).

De speelsters van Marokkaanse origine waren uiteraard blij met de kwalificatie van Marokko voor de halve finale van het WK 2022 in Qatar! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Ondertussen werd het stilaan duidelijk dat Marokko zich voor het eerst zou plaatsen voor een halve finale van een WK door in Qatar met 1-0 te winnen tegen Portugal. De tweede helft werd dan ook gespeeld met toeterende auto’s op de achtergrond en vuurwerk dat oplichtte boven Brussel en het inspireerde RWDM Girls om de voorsprong verder uit te bouwen. Op assist van Soraya El Bouzid zorgde Nouhaila El Montasser voor de 6-2 (55ste minuut), Soraya el Bouzid stond even later op de goede plaats bij een gered schot van Nouhaila El Montasser (7-2, 57ste minuut). Toen een poging van Soraya El Bouzid nog gepareerd werd door doelvrouw Clémence Detail stond Nouhaila El Montasser weer op de goede plaats voor de 8-2 (61ste minuut) en op aangeven van de ingevallen Yasmin Ahali lukte Soraya El Bouzid haar derde van de dag (9-2, 62ste minuut). De ingevallen Asmae Essarhdaoui trapte vervolgens na 65 minuten op aangeven van Soraya El Bouzid nog tegen de onderkant van de lat. Geen doelpunt alhoewel de bal over de lijn leek te zijn gegaan. RWDM Girls zou even later toch de dubbele cijfers op het scorebord krijgen toen Nouhaila El Montasser van links aan de achterlijn twee speelsters opzij zette en vervolgens Yasmin Ahali bediende voor het tiende doelpunt van de thuisploeg (10-2, 72ste minuut). Het doelpuntenfestival was nog niet voorbij want Nouhaila El Montasser trapte nog twee keer raak. Eerst met een schot met links (11-2, 75ste minuut) en vervolgens na alweer een assist van Soraya El Bouzid (12-2, 81ste minuut).

Nouhaila El Montasser (links) lukte 6 goals en 2 assists in dit duel, Soraya El Bouzid (rechts) was goed voor 3 goals en 4 assists! Foto – (c) RWDM Girls / Patrick Janssens

Zo eindigde RWDM Girls 2022 het jaar met een 9 op 9 na een schitterende overwinning met dubbele cijfers! Wel jammer dat het Sportcomité en het Beroepscomité van de KBVB net als Ren. AEC Mons Ladies de betekenis van het woord fair play niet kennen. Op zaterdag 15 oktober 2022 won RWDM Girls op bezoek in Bergen met duidelijke 0-3-cijfers ondanks het feit dat er geen officiële scheidsrechter was en dat de assistent-scheidsrechters fans van de thuisploeg waren met alle gevolgen van dien. Voor de groene tafel kreeg de thuisploeg wel een 5-0-overwinning omdat er zogezegd een speelster van RWDM Girls niet op het wedstrijdblad zou hebben gestaan. Voor RWDM Girls lijkt het voorlopig behalve het puntenverlies geen negatieve gevolgen te hebben. Het kan wel nadelig zijn voor andere clubs die strijden voor het behoud!

Bekijk nog meer uitslagen uit de tweede klasse B via:

Lees over de promotie van RWDM Girls eind april 2022 via:

PS: De competitie in de 2de klasse ligt nu stil tot en met zaterdag 14 januari 2023. Dan ontvangt RWDM Girls het beloftenteam van Sporting de Charleroi, dat net als RWDM Girls een 20 op 39 neerzette en halfweg op een gedeelde 6de plaats staat. De weken nadien gaat RWDM Girls op bezoek bij het beloftenteam van KV Mechelen en bij herfstkampioen FC Alken. EFA Manhay begint na nieuwjaar op FC Alken en ontvangt daarna RUS Loyers.