RWDM Girls moest op de 22ste en laatste speeldag in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen thuis de volle buit pakken tegen het beloftenteam van KHO Wolvertem Merchtem wilde het kampioen spelen in deze reeks. Bij een gelijkspel zou KFC Herent, dat thuis Miecroob Veltem ontving, bijna zeker de titel mogen vieren.

RWDM Girls voor de aftrap toen iedereen nog in volle spanning was! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Er stond dus flink wat spanning en nervositeit te lezen op de gezichten van al wie RWDM Girls was op de zonnige zaterdagnamiddag 23 april 2022. De heenwedstrijd op bezoek bij KHO Wolvertem Merchtem eindigde eind december vorig jaar immers in een scoreloos gelijkspel en het was absoluut niet de bedoeling dat dit scenario een herhaling zou krijgen.

Het beloftenteam van KHO Wolvertem Merchtem hield ondanks de niet aflatende aanvalsgolf van RWDM Girls net zoals in de heenwedstrijd bijzonder lang de 0-0 op het bord! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

RWDM Girls koos onder leiding van coach Zoubir Eutamene dan ook vanaf de aftrap voor de aanval en dat resulteerde in een resem kansen die ofwel naast of over het doel gingen of die door de verdediging van de bezoekers onder leiding van captain Jolien Verbruggen en hun sterke doelvrouw Yente Van Lier vakkundig afgeweerd, gered of ongedaan werden gemaakt. Bij de rust was er dus niet gescoord. Het stond nog altijd 0-0!

Yente Van Lier, de doelvrouw van het beloftenteam van KHO Wolvertem Merchtem, zorgde voor enkele knappe reddingen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de tweede helft noteerden we eenzelfde spelbeeld. RWDM Girls bleef drukken en kansen creëren maar dat doelpunt wilde maar niet vallen tot Firdes Necipoglu een uitverdedigen van de bezoekers wist te onderscheppen mooi doorspeelde naar links in de zestien naar de ingevallen Syrine Bouccekine. Het nummer 9 van RWDM Girls speelde naar het centrum waar belofte Nouhaïla El Montaser met rechts binnentrapte (1-0, 66ste minuut). Het stadion ontplofte zo groot was de lokale vreugde.

Nouhaila El Montaser scoorde het openingsdoelpunt op aangeven van de ingevallen Syrine Bouccekine (9). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Elf minuten later lag het tweede doelpunt tegen de netten. Salma Bouzzedi gaf de hoekschop vanop rechts richting Firdes Necipoglu, die de bal in één tijd met rechts hard tegen de touwen knalde (2-0, 77ste mnuut). Voor de wedstrijd hadden beide speelsters nog een shirt in ontvangst mogen nemen voor hun 100ste wedstrijd met RWDM Girls vanuit handen van Nawal Ben Hamou, de staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijke gewest voor Huisvesting, gelijke kansen, sociale cohesie en sport!

Firdes Necipoglu knalde het tweede doelpunt met rechts hard tegen de touwen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het feestje werd compleet gemaakt kort voor het einde toen Firdes Necipoglu de bal naar het centrum speelde richting Sarah Bouziri. De technisch vaardige linkerspits van RWDM Girls legde de bal eenvoudig klaar voor Syrine Bouccekine die van net buiten de zestien met rechts hoog en via de handen van de bezoekende doelvrouw binnentrapte (3-0, 90ste minuut).

Sarah Bouziri, die hier zelf naar doel knalt, gaf de assist bij het derde doelpunt van RWDM Girls! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De 7-0-winst van KFC Herent thuis tegen Miecroob Veltem was overbodig. RWDM Girls was kampioen en het mocht uitbundig de promotie vieren naar de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

Zoubir Eutamene, de coach van RWDM Girls, die het team naar de nationale afdelingen van het Belgische vrouwenvoetbal leidde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Onze redactie feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van RWDM Girls met de titel in de 1ste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen en de promotie naar het Belgische nationale vrouwenvoetbal!

De kampioenenfoto van RWDM Girls! Kampioen in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond RWDM Girls – KHO Wolvertem Merchtem B via: